icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Singapore

De geuren, kleuren, natuur en het eten zijn er onmiskenbaar Aziatisch, maar het welvarende centrum met moderne wolkenkrabbers, luxe winkelcentra en een efficiënt openbaar vervoer doet eerder westers aan.

singapore1

Erg schoon is Singapore ook: als je iets op de straat gooit dreigt een forse boete en je kunt er gerust bij de straattentjes eten, de zogenoemde hawkers (overdekte foodcourts). Lekker en betaalbaar, en je zit er tussen de inwoners en expats. De meeste oude koloniale panden staan in het Colonial District, elders zijn ze veelal gesloopt om plaats te maken voor moderne appartementengebouwen. Twee topmusea, het National Museum en het Asian Civilisations Museum, zijn gevestigd in zulke imposante koloniale gebouwen.

Marina Bay

Marina Bay is het moderne hart van de stad en wordt omringd door futuristische hoogbouw, zoals het opvallende Marina Bay Sands gebouw en het ArtScience museum in de vorm van een lotusbloem. Achter Marina Bay Sands zijn de fascinerende Gardens by the Bay een aanrader: planten en bloemen groeien er door 18 enorme stalen ‘bomen’.

Multiculturele stad

Singapore is echt een multiculturele stad, al woont elke bevolkingsgroep in z’n eigen wijk. Chinezen vormen de overgrote meerderheid met het karakteristieke Chinatown als uithangbord. Je vindt er veel winkeltjes, kruidenapotheken en Chinese tempels. Typerend voor Little India zijn de kleurrijke Hindutempels en laagbouwhuizen. Orchard Road met de vele malls is het winkelwalhalla. Verrassend in deze ultra urbane omgeving zijn de plukjes oorspronkelijk regenwoud zoals in het Bukit Timahpark, de Botanische tuinen en op het authentieke, rustige eilandje Ubin. Heel anders is het eiland Sentosa, dat gedomineerd wordt door pretparken, maar ook mooie stranden heeft.