icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Stadsappartement huren

Vroeger boekte je bijna automatisch een citytrip inclusief vervoer en hotel. En nog steeds worden citytrips op deze manier aangeboden, soms met een appartement in plaats van een hotelkamer. Maar dankzij de vele online aanbieders boek je net zo makkelijk zelf een appartement – en dan voor precies het aantal nachten dat je wilt.

stadsappartement-1200x800px

Voordelen

Je zit vaak ook aangenamer in een appartement dan in een hotelkamer, waar je meestal niet meer hebt dan een bed, een bureau, een stoel en met wat geluk een waterkoker. Een appartement heeft meer leefruimte, vaak een aparte slaapkamer en een keuken(blokje). Veel aantrekkelijker om even bij te komen en zelf te koken als je moe bent van restaurants, of als elke avond uit eten te duur is.

Ook de locatie kan een voordeel zijn: tussen de locals in een hippe buurt bijvoorbeeld, zodat je de sfeer van de stad beter proeft. Verder is het meestal een pluspunt dat je per appartement betaalt en niet per persoon: met meerdere personen ben je al snel voordeliger uit.

Aanbieders

Wat het aanbod betreft is de keuze het grootst bij Airbnb, Wimdu en HomeAway, die ook gebruiksvriendelijke websites en veilige betaalmethoden hebben. Vroeg boeken is wel een must, als je genoeg keuze wilt hebben én een goede prijs. 

Lees het artikel 'Een appartement is zo geboekt' in Reisgids 1 - 2018 (pdf, alleen voor Reisgids-abonnees)

Terug naar reisgidsplus.nl