icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Texel

Texel is een paradijs voor wandelaars en fietsers met zijn eindeloze zandstranden, duinen, heide, polderland met stolpboerderijen en schapenboeten, enkele authentieke dorpen en achter de dijk het weidse wad waar vogels foerageren. Hier een drietal routes waarmee je het gevarieerde eiland kunt ontdekken.

texel-wandelen

Route 1 - Wandelen max. 23 km

Van de boot naar De Koog
Deze wandeling is onderdeel van WaddenWandelen, een verzameling routes over 6 Waddeneilanden. Op Texel rondt de route het eiland en volgt losjes de kustlijn zodat je niet alleen over het strand en de dijk loopt. Als extraatje zijn er 2 rondwandelingen het binnenland in. Je begint bij de veerhaven en steekt het duingebied door naar het Noordzeestrand. Daar loop je maar enkele kilometers. De route gaat verder vooral door duingebied, deels met hei en ook een stuk door het bos. 

Bekijk de route 'Van de boot naar De Koog'.
Kaart 1 t/m 4 inclusief beschrijving in Gids WaddenWandelen - Streekpad 4 (roodgele markering).

Route 2 - Wandelen max. 19 km

Via de vuurtoren
Dit is het vervolg van route 1, maar we beginnen bij De Cocksdorp en eindigen in De Koog. Deze route is zo mogelijk nog mooier vanwege het fraaie traject rondom de vuurtoren, langs De Slufter en het verrassend mooie gebied De Nederlanden.

Bekijk de route 'Via de vuurtoren'
Kaart 7 t/m 4 (in tegengestelde richting) inclusief beschrijving in Gids WaddenWandelen - Streekpad 4 (roodgele markering). 

Route 3 - Fietsen 42 km

In het spoor van Jac. P Thijsse
Deze fietsroute gaat vooral door het zuidelijk deel van Texel. Je fietst er door duinen en bossen, langs de dijk van de Waddenzee, de Hoge Berg en je komt door het knusse Den Hoorn, Oudeschild met vissershaven en via een klein ommetje bij de ‘hoofdstad’ Den Burg. 

Route: Knooppunten (vanaf De Koog) 21-20-17-16-15-05-11-10-09-08-06-01-25-40-41-42-39-38-37-59-57-56-49-65-66-71-21.

Terug naar Reisgidsplus.nl