icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Alles-in-1-verzekeringspakket

Het is handig als je de opstal- en inboedelverzekering verzekert bij 1 maatschappij. Heb je schade, dan heb je geen gedoe over wie welke schade vergoedt.
Sandra Mul

Sandra Mul   Expert reisverzekeringenBijgewerkt op:17 augustus 2023

Dossiermappen verzekeringen

Verzekeringspakket

In een verzekeringspakket zitten vaak de inboedelverzekering, opstalverzekering en aansprakelijkheidsverzekering. Ook de doorlopende reisverzekering, rechtsbijstandverzekering en/of de autoverzekering zitten in zo'n pakket. Dat is heel handig. Je hoeft maar met 1 verzekeraar contact op te nemen als je schade hebt. 

Vervaldatum

Meestal hebben alle verzekeringen dezelfde vervaldatum. Dit is de dag waarop het nieuwe verzekeringsjaar ingaat. Hierdoor is het makkelijker om over te stappen naar een andere maatschappij.

Daarnaast kan je bij veel verzekeringspakketten in maandelijkse termijnen betalen zonder premieopslag.

Premiekortingen

Bovendien lokken veel verzekeraars consumenten met premiekortingen. Bij veel verzekeraars betaal je minder voor een pakket dan voor losse verzekeringen samen. De hoogte van de korting hangt vaak af van het aantal verzekeringen dat je in het pakket opneemt. Hoe groter het aantal, des te hoger de korting. Bekijk hieronder hoe schadeverzekeraars omgaan met pakketkorting.

Peildatum: 10 augustus 2023 

Let op: niet alle verzekeraars hebben we hierin opgenomen. Lees meer over hoe wij testen.

Goedkoper zonder pakketkorting

De kortingen op 1 verzekeringspakket klinken aanlokkelijk, maar als je verzekeringen goed vergelijkt ben je goedkoper uit. Zoek daarom per verzekering de goedkoopste uit. Dat is meer werk, maar het levert ook geld op. Met de Consumentenbond kun je heel makkelijk vergelijken, overstappen en besparen.

Autoverzekering

Zeker bij een autoverzekering loont het de moeite om goed naar de prijs en de dekking te kijken. De meeste goedkope autoverzekeringen zijn gespecialiseerd in 1 product en hebben vaak een scherpere prijs dan aanbieders die een verzekeringspakket aanbieden. Vergelijk autoverzekeringen en kies de beste voor jou.

Kwaliteitsverschil

Een pakketverzekering heeft niet automatisch alle verzekeringen met de beste voorwaarden en dekkingen. Er zijn grote kwaliteitsverschillen tussen de verschillende aanbieders en verzekeringen. Een verzekeraar kan een prima inboedelverzekering aanbieden, maar dat betekent niet dat zijn autoverzekering of rechtsbijstandverzekering ook meteen goed is. Wil je de beste verzekering tegen de meest gunstige prijs? Zoek de verzekeringen dan stuk voor stuk uit.

Schrijf je in voor onze gratis e-mails

Blijf op de hoogte van nieuws, acties en tips. Zo bespaar je geld, voorkom je een miskoop én weet je wat jouw rechten zijn als consument.
In onze privacyverklaring lees je hoe we omgaan met je persoonsgegevens en e-mails voor je personaliseren. Afmelden kan altijd.