icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest
Van hypotheek tot verhuisdoos |

Stap voor stap naar je nieuwe huis

icoon nieuw huis

Heb ik een reisverzekering nodig?

Ja absoluut, want de module 'onvoorzien/hulpverlening' is onmisbaar. Een ongeluk zit in een klein hoekje en de kosten kunnen dan behoorlijk oplopen.
Marlies Feytens

Expert Geld & Verzekering

Reisverzekering-Hebikreisverzekeringnodig

Wanneer noodzakelijk?

De noodzaak van een reisverzekering hangt ook samen met het soort vakantie(s) dat je onderneemt. In het algemeen geldt: hoe verder weg en/of hoe duurder de vakantie, hoe groter de noodzaak. Blijf je in Nederland en neem je weinig (kostbare) spullen mee, dan kan een reisverzekering doorgaans wel achterwege blijven. Ga je juist rondreizen door Azië, dan is een goede reisverzekering inclusief werelddekking en dekking voor geneeskundige kosten soms letterlijk van levensbelang.

Autovakantie

Veel gezinnen rijden zomers met de auto richting het zuiden. In deze gevallen is de dekking 'vervangend vervoer' handig. Mocht je auto onverwachts uitvallen, dan zorgt de reisverzekeraar dat je snel weer door kunt in een vergelijkbare auto.

Bekijk ook:

Wintersport en onderwatersport

Specifieke activiteiten vragen soms om een specifieke dekking. Het bekendste voorbeeld is de wintersport. De kosten om iemand met een gebroken been van de piste te halen zijn hoog en daarom alleen gedekt via de wintersportdekking. Iets om in de gaten te houden. Recreatief duiken en langlaufen daarentegen zijn in bijna iedere reisverzekering standaard gedekt.

Opsporings-, bergings - en reddingacties zijn bij de meeste reisverzekeraars onbeperkt of tot een aanzienlijk bedrag gedekt, maar niet bij allemaal. Wij raden een minimale dekking van €45.000 aan.

Lees ook:

Vergelijk reisverzekeringen en kies de beste

Wat is voor jou de beste reisverzekering? Bekijk onze testresultaten en vergelijk eenvoudig reisverzekeringen op premie én dekking.

vergelijk-reisverzekeringen

Test reisverzekeringen