icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest
Genomineerd voor Website van het Jaar |

Wij gaan ervoor. Jij ook? Stem meteen

website van het jaar 2017

Heb ik een reisverzekering nodig?

Een reisverzekering is bijna altijd verstandig. Een ongeluk zit in een klein hoekje en de kosten bij 'onvoorziene omstandigheden' zoals een vervroegde terugkeer of langer verblijf kunnen behoorlijk oplopen.
Marlies Feytens
Marlies Feytens

Expert Geld & Verzekering

Reisverzekering-Hebikreisverzekeringnodig

Wanneer noodzakelijk?

In het algemeen geldt: hoe verder weg en/of hoe duurder de vakantie, hoe groter de noodzaak. Blijf je in Nederland en neem je weinig (kostbare) spullen mee, dan kan een reisverzekering doorgaans wel achterwege blijven. Ga je juist rondreizen buiten Europa, dan is een goede reisverzekering inclusief werelddekking en dekking voor geneeskundige kosten soms letterlijk van levensbelang.

Autovakantie

Veel gezinnen rijden zomers met de auto richting het zuiden. In deze gevallen is de dekking 'vervangend vervoer' handig. Mocht je auto onverwachts uitvallen, dan zorgt de reisverzekeraar dat je snel weer door kunt in een vergelijkbare auto.

Bekijk ook:

Wintersport en onderwatersport

Specifieke activiteiten vragen soms om een specifieke dekking. Het bekendste voorbeeld is de wintersport. De kosten om iemand met een gebroken been van de piste te halen zijn hoog en daarom alleen gedekt via de wintersportdekking. Iets om in de gaten te houden. Recreatief duiken en langlaufen daarentegen zijn in bijna iedere reisverzekering standaard gedekt.

Opsporings-, bergings - en reddingacties zijn bij de meeste reisverzekeraars onbeperkt of tot een aanzienlijk bedrag gedekt, maar niet bij allemaal. Wij raden een minimale dekking van €45.000 aan.

Lees ook:

Vergelijk reisverzekeringen en kies de beste

Wat is voor jou de beste reisverzekering? Bekijk onze testresultaten en vergelijk eenvoudig reisverzekeringen op premie én dekking.

vergelijk-reisverzekeringen

Test reisverzekeringen