icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Een annuleringsverzekering dekt de kosten als de reis door onvoorziene omstandigheden geannuleerd of voortijdig afgebroken moet worden. Je kunt een annuleringsverzekering per reis apart afsluiten of doorlopend, al dan niet als onderdeel van een doorlopende reisverzekering. Losse doorlopende annuleringsverzekeringen worden niet veel aangeboden. Een kortlopende annuleringsverzekering heeft een begin- en een einddatum, gelijk aan die van de vakantie. Het verzekerd bedrag is gelijk aan de opgegeven reissom. Een doorlopende annuleringsverzekering heeft een maximum verzekerd bedrag. Dit kan per verzekerde, per reis, per jaar of een combinatie hiervan zijn.

De annuleringsverzekering zit als onderdeel van de doorlopende reisverzekering in onze vergelijker.

 

Reisverzekeringen vergelijken

 • Ruim 50 reisverzekeringen grondig getest
 • Zie welke voor jou de beste is
 • Bespaar direct
Start

Dekking annuleringsverzekering

Een annuleringsverzekering vergoedt (een deel van) de reiskosten als de vakantie door een onvoorziene gebeurtenis vooraf geannuleerd of vroegtijdig afgebroken moet worden. Welke gebeurtenissen de verzekering dekt verschilt per verzekeraar.

Overlijden of ernstige ziekte van de verzekerde is altijd gedekt. Een echtscheiding of onvrijwillige werkloosheid bij een contract voor onbepaalde tijd ook vrijwel altijd. Maar ook gebeurtenissen als het toegewezen krijgen van een huurwoning, het aanvaarden van een nieuwe dienstbetrekking, het overlijden van een huisdier of het afbranden van het vakantieverblijf kunnen onder de verzekerde gebeurtenissen vallen. Kijk hiervoor altijd goed naar de voorwaarden.
Let ook op of de samengestelde reis verzekerd is als je zelf alle onderdelen van de reis samenstelt (vlucht, accommodatie, etc).

De annuleringsverzekering sluit je af als onderdeel van de doorlopende reisverzekering of los naast de doorlopende of kortlopende reisverzekering.

In onze vergelijker kun je doorlopende reisverzekeringen met annuleringsdekking vergelijken.

Wanneer moet ik een annuleringsverzekering afsluiten?

De premie voor een kortlopende annuleringsverzekering is een percentage over de verzekerde reissom, meestal tussen de 4 en 5,5%. Voor een doorlopende annuleringsverzekering betaal je een opslag op de premie voor de doorlopende reisverzekering. Bij een enkele, niet al te dure vakantie per jaar is een kortlopende annuleringsverzekering meestal goedkoper.

Let op dat je een kortlopende annuleringsverzekering afsluit binnen 7 tot 14 dagen na het boeken van de reis. Anders is verzekeren niet meer mogelijk, of sluiten verzekeraars bepaalde gebeurtenissen uit van dekking. 
 
Kijk in onze vergelijker welke doorlopende reisverzekering met annuleringsdekking voor jou de beste keus is.

Op dit moment is het bij de volgende aanbieders mogelijk om rechtstreeks via de vergelijker een doorlopende reisverzekering met annuleringsdekking af te sluiten:

 • Aegon (Reisverzekering online)
 • ANWB
 • Centraal Beheer Achmea
 • Delta Lloyd
 • Ditzo
 • FBTO
 • Ohra
 • UnivĂ©