icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest
Genomineerd voor Website van het Jaar |

Wij gaan ervoor. Jij ook? Stem meteen

website van het jaar 2017

Wintersportdekking bij skiën en snowboarden een must

Nieuws | Daar zit je dan, in een vliegtuig vol droevig kijkende wintersporters met ingepakte ledematen. Niemand wil in een gipsvlucht terechtkomen. Maar wat je zeker niet wil, is een pittige rekening achteraf. Om dit te voorkomen heb je een wintersportdekking op je reisverzekering nodig. Het is dus belangrijk om te checken of die dekking standaard in je huidige reisverzekering zit. Check ook of je een dekking voor medische kosten hebt. Lees waarom.
Kirsten van Loon
Kirsten van Loon

Expert Geld & Verzekering

Gepubliceerd op:  7 januari 2016

Reisverzekering-Hebikreisverzekeringnodig

Aanvullende dekking geneeskundige kosten nodig

Niet alle wintersportgerelateerde schade is gedekt onder de wintersportdekking, zoals het vervoer vanaf de piste na een ongeval. Deze kosten vallen bij sommige verzekeraars niet onder de wintersportdekking, maar onder de ‘geneeskundige kosten’.

Via de basiszorgverzekering ben je wereldwijd verzekerd voor medische kosten. Zorgverzekeraars vergoeden echter alleen het in Nederland gangbare tarief. In landen als Frankrijk, Oostenrijk en Zwitserland kan de ziekenhuisrekening een stuk hoger uitvallen. Doorgaans dekt je reisverzekering het verschil. Een voordeel is dat een module ‘geneeskundige kosten’ vaak ook het (wettelijk en vrijwillig) eigen risico vergoedt dat de zorgverzekering niet uitkeert.

Ga je op wintersportvakantie in Europa? Neem dan je Europeesche gezondheidskaart mee. Dit voorkomt dat je dure rekeningen moet voorschieten.

Wintersportdekking niet overal standaard

Bij ongeveer een kwart van de doorlopende reisverzekeringen is de wintersportdekking standaard meeverzekerd. Bij de overige driekwart van de verzekeringen kun je een aanvullende module meeverzekeren waarvoor je extra premie betaalt. De premies zijn afhankelijk van het dekkingsgebied (Europa of Wereld) en lopen behoorlijk uiteen. Goed vergelijken is een aanrader.

Dekking sportuitrusting toereikend?

De grootste verschillen tussen de verzekeringen zitten in de maximumbedragen die de verzekeraars vergoeden voor bagage. De maximumbedragen voor wintersportuitrusting lopen uiteen van €250 per gebeurtenis tot €5000 per persoon per polis. Deze uitrusting is doorgaans gedekt onder bagagedekking, onder de voorwaarde dat de module wintersport (en soms ook bagage) is meeverzekerd. De wintersportdekking is daarom nuttig voor je vaak dure (gehuurde) ski-uitrusting. Ook als het om het verzekeren van je bagage gaat, biedt vergelijken uitkomst.

Bron: MoneyView en Consumentenbond

Lees ook: