icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Je browser is verouderd.

Update je browser voor meer veiligheid, snelheid en om deze site optimaal te kunnen gebruiken.

Klik hier om te lezen welke browsers geschikt zijn

Consumentenbond.nl

Inloggen

Vul een geldig e-mailadres in

Vul een wachtwoord in

Linksysrouter meldt beweging in huis

Wie een bewegingsmelder of beveiligingscamera in huis plaatst kan bij een woninginbraak een seintje op de telefoon krijgen. Linksys introduceert software voor zijn routers waardoor ook de router beweging in huis kan registeren. Er is geen nieuwe hardware nodig. 

Peter Kulche

Peter Kulche , Expert Elektronica Gepubliceerd op:24 oktober 2019

Linksys velop mesh router_04

De huidige Linksys Velop Tri-Band AC2200 routers ondersteunen na een firmwareupdate ‘motion sensing’. Door de update is de router in staat de verstoring van het wifisignaal uit de router te meten op het moment dat er mensen of dieren door de woning bewegen.

Als dat gebeurt en je hebt de app van Linksys op je telefoon, dan krijg je een waarschuwing op je telefoon. 

Binnenkort een eerste indruk

Helaas is op dit moment is de software-update voor deze router nog niet beschikbaar voor Europese gebruikers. Linksys verwacht deze halverwege november. Zodra de update beschikbaar is, zullen wij een eerste indruk wijden aan deze nieuwe vorm van bewegingsdetectie.

Beweging van huisdieren

Omdat de Velop-apparaten ‘mesh-routers’ zijn die je op meerdere plekken in huis plaatst, krijg je vanuit de verschillende kamers een seintje in Linksys-app als daar een bepaalde mate van beweging is gemeten. Bij geringe beweging zou het om een kat kunnen gaan en hoef je vanaf bijvoorbeeld je werkadres niet de buurman te vragen een kijkje te nemen. 

De eerste 3 maanden is deze ‘Linksys Aware’-service gratis, daarna kost het 3 dollar per maand. 

Aardige technische aanvulling

De nieuwe 'wifi motion sensing' lijkt ons een aardige aanvulling op de bestaande bewegingsdetectietechnieken.

In de eerste plaats door de infraroodsensoren. We bekeken recent een betaalbaar model van de Action, maar ze zitten ook in enkele beveiligingscamera's die wij testen. Ze slaan alleen alarm als een levend (warm) wezen door de kamer beweegt.

In de tweede plaats is er er de beeldanalysetechniek door (ook) beveiligingscamera's. Zulke camera's analyseren doorlopend het live camerabeeld om bij afwijkingen in beeld alarm te slaan.

Lees ook: