icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Je browser is verouderd.

Update je browser voor meer veiligheid, snelheid en om deze site optimaal te kunnen gebruiken.

Klik hier om te lezen welke browsers geschikt zijn

Testresultaten 17 routers

Nieuws|We hebben eind 2017 maar liefst 17 routers vers getest van de merken Asus, AVM, D-Link, Google, Linksys, TP-Link, Ubiquiti en ZTE. Tussen de vers geteste routers bevindt zich een nieuwe Beste Uit de Test.

Dennis Pronk

Dennis Pronk , Expert Elektronica Gepubliceerd op:4 januari 2018

Linksys velop mesh router_09

Nieuwe Beste Uit de Test

Deze keer hebben we maar liefst 17 routers getest: 2 Asus-modellen, 2 AVMs, 2 D-Links, 1 Google, 4 Linksys-modellen, 4 TP-Links, 1 Ubiquiti en 1 ZTE. Tussen de vers geteste routers zitten 5 modellen met ondersteuning voor mesh. Ze doen het als losse router niet slecht. Er zit 1 router tussen die het hoogste testoordeel haalt en wordt beloond met het predicaat Beste Uit de Test.

Opvallendheden uit de test

  • De minimale veiligheidseisen voor de zelf in te stellen wachtwoorden moeten echt omhoog. Zo is voor toegang tot de Linksys EA8300TP-Link Archer C50 V3 en AVM Fritz!Box 7590 een wachtwoord van 1 teken voldoende. En elke combinatie van 6 tekens is voldoende voor de D-Link DIR-859.
  • Sommige nieuwe mesh-routers zijn alleen te installeren en beheren via een app. Hoewel dit erg makkelijk werkt hopen we dat de app over 5 jaar nog steeds goed beschikbaar is. Anders kun je niets meer met je router. Het gaat in deze test o.a. om de Google Wifi, Linksys Velop en TP-Link Deco M5.
  • Registratie is ook steeds vaker verplicht, dat is een slechte zaak. Dit gebeurt o.a. bij de Google Wifi en Linksys Velop. Bij de Velop kun je met een verborgen omweg zonder registratie installeren (lees: installeer de Velop zonder internetverbinding).
  • De claims op de verpakkingen van routers worden niet altijd waargemaakt. Denk aan kreten als 'Wi-Fi has never been this good!', '3x faster connections' en 'TurboCharged'.

De 17 vers geteste routers op een rij

Ben je lid? Klik op de routers voor de uitgebreide resultaten, of ga naar de vergelijker voor alle geteste routers. Ben je nog geen lid? Dan heb je nog altijd gratis toegang tot onze foto's, productomschrijvingen en prijsinformatie.

Lees ook: