icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Je browser is verouderd.

Update je browser voor meer veiligheid, snelheid en om deze site optimaal te kunnen gebruiken.

Klik hier om te lezen welke browsers geschikt zijn

Consumentenbond.nl

Inloggen

Vul een geldig e-mailadres in

Vul een wachtwoord in

Meer nieuws

Meer nieuws

Meer nieuws

TP-Link introduceert mobiele Wi-Fi-hotspot

Nieuws|TP-Link introduceert de TL-MR3020. Het mobiele netwerkapparaatje met een adviesprijs van €41 biedt plek voor een 3G-mobielinternetmodem (in USB-stickformaat). De TP-Link deelt vervolgens de (3G) internetverbinding van de telefoon - via zijn Wi-Fi-netwerkje - met laptops en tablets in de nabije omgeving.

Dennis Pronk

Dennis Pronk , Expert Elektronica Gepubliceerd op:5 december 2011


 De TP-Link lijkt een uitkomst voor die plekken waar je wel snel mobiel internet hebt (3G), maar geen Wi-Fi. Denk aan een camping of een jachthaven. Als je dan met twee of meer laptops of tablets wilt internetten, zou dat via deze TL-MR3020 moeten lukken.

We vragen ons wel af of de gedeelde 3G-verbinding hier geen lange wachttijden geeft en dus traag opbouwende webpagina’s; we hebben het apparaatje nog niet in gebruik gehad. Het is ook de vraag of het apparaatje zomaar overweg kan met de usb-sticks die je van onder meer KPN en Vodafone krijgt bij een ‘laptop internet-abonnement’.

TP-Link heeft nog een handigheidje: je kunt het apparaat aansluiten op een stroomadapter, maar ook op een laptop. Op een laptop deel je de bestanden met andere gebruikers in het netwerk, als je dat instelt.

Bron: TP-Link

Meer nieuws

Meer nieuws