icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest
Bekijk de Vlucht Claim Service |

Compensatie tot €600 per persoon

VluchtClaimService

Ziggo Connect Box problemen mogelijk opgelost

Nieuws | Heb je als Ziggo-klant internetproblemen? Misschien ligt het aan je wifi-modem. Internetprovider Ziggo heeft een firmware-update uitgebracht die de problemen van de Connect Box moet oplossen.
Dennis Pronk
Dennis Pronk

Expert Elektronica

Gepubliceerd op:  14 juli 2017

Bijgewerkt op:  17 juli 2017

ziggo-provider

Nederlandse technologiesite tweakers.net meldt dat Ziggo een firmware-update heeft uitgebracht die problemen met de Compal Connect Box moet oplossen. De site meldt verder dat de update zorgt voor 'verschillende stabiliteitsverbeteringen'. Het zou onder andere gaan om kleine telefonieproblemen zoals met de nummerweergave, antwoordapparatuur en (telefonische) keuzemenu's. Daarnaast zouden bepaalde apparaten, zoals Apple MacBooks, geen verbindingsproblemen meer moeten hebben op de 5 GHz-band. Ook instabiel wifi bij zware belasting zou niet meer voor moeten komen.

Direct beschikbaar?

De update is al geïnstalleerd op de Connect Boxen die staan in de gebieden die voorheen UPC als provider hadden. De overige gebieden volgen snel.

Andere modems met problemen?

Volgens Tweakers.net komen de problemen ook voor bij twee andere wifi-modems, namelijk de Ubee 3226 en de Samsung Horizon Mediabox. Ziggo zou ook voor die modems bezig zijn met firmware-updates. Wanneer deze beschikbaar komen is niet bekend.

Wat te doen

Voor zover bekend hoef je als klant niets te doen. Ziggo zorgt ervoor dat de wifi-modems een update automatisch downloaden en installeren.

De Consumentenbond heeft Ziggo om toelichting gevraagd. Ook hebben we gevraagd wanneer de firmware-updates van de andere modems beschikbaar komen.

  • Update 17 juli 08:05 Ziggo geeft aan dat de nieuwe firmware voor de Connect Box inderdaad beschikbaar is, maar niet persé internetproblemen verhelpt. Ook worden er op korte termijn nieuwe firmwares uitgebracht voor de Samsung Horizon Mediabox en de Ubee 3226. Die firmwares moeten telefonieproblemen oplossen.

De geteste Ziggo wifi-modems

Meer nieuws

Meer nieuws