icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Beste scheerapparaat

Wat is het beste scheerapparaat? Is dat een Braun of een Philips? Wij testten populaire apparaten van Braun, Philips en van het merk Remington op scheerkwaliteit, huidcomfort en gebruiksgemak. We bekeken ook hoe vaak je kunt scheren met een volle accu en hoe lang je kunt scheren na slechts 5 minuten opladen. De Beste uit de Test scoort een 8,2. De Beste Koop is met een 7,5 ook een prima apparaat en bovendien heel wat goedkoper. 

Jonne Hage
Jonne Hage

Expert Woning & Huishouden


De best geteste scheerapparaten

Op zoek naar een goed scheerapparaat? Vergelijk alle scheerapparaten en kies de Beste uit de Test.
Bekijk de testresultaten
 • Beste uit de Test

  Vanaf € 249,-

  Testoordeel 8,2

  2 reviews

 • Beste Koop

  Vanaf € 139,-

  Testoordeel 7,5

  0 reviews

Kies het beste scheerapparaat

Top 3 aandachtspunten uit de scheerapparatentest

 • Scheerkwaliteit: een panel van 50 mannen beoordeelden alle apparaten op het scheerresultaat. Niet alle modellen scheren even glad.
 • Huidcomfort: na het scheren wil je geen pijnlijke huid. We testen welk scheerapparaat voor de prettigste scheerbeurt zorgt.
 • Accu: hoe vaak scheer je met een volle accu en hoe lang scheer je na slechts 5 minuten opladen? De verschillen zijn groot.

Welk scheerappraat kun je het beste kiezen? Vergelijk de scheerapparaten met elkaar en ontdek eenvoudig welk apparaat het beste scoort.

Wat is het beste scheerapparaat?

Er zijn 2 soorten scheerapparaten: roterend (bijvoorbeeld Philips) en vibrerend (bijvoorbeeld Braun). De 2 systemen doen niet voor elkaar onder, maar er is wel veel verschil in prijs en kwaliteit tussen de apparaten onderling. 

De duurste modellen geven het meeste comfort, maar voor heel wat minder geld koop je een apparaat dat prima scheert. Bekijk de testresultaten van alle scheerapparaten en bespaar door een goed scheerapparaat te kiezen.

Accuduur

De meeste scheerapparaten scheren niet tijdens het opladen. Zit je zonder stroom, dan wil je snel opladen. Na 5 minuten laden geven de meeste apparaten genoeg energie voor een scheerbeurt, maar met sommige modellen scheer je dan amper 3 minuten. Vergelijk welke scheerapparaten een goede accu hebben.

Onafhankelijk onderzoek

Wij testen producten en diensten onafhankelijk, daardoor kun je op ons advies volledig vertrouwen. Het onderzoek dat wij doen betalen wij van de contributie van onze leden.

Wil je dat wij onafhankelijk onderzoek kunnen blijven doen? Sluit je aan bij de Consumentenbond. Je bespaart daarbij tot honderden euro's per jaar en profiteert van vele voordelen!

Scheeraparaten marketingchannel