icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest
Genomineerd voor Website van het Jaar |

Wij gaan ervoor. Jij ook? Stem meteen

website van het jaar 2017
Gebruikstips

Gebruikstips voor je scheerapparaat

Is het beter om met een scheermes of een scheerapparaat scheren? En hoe maak je eigenlijk een scheerapparaat schoon? Ook vertellen we je wat je moet doen als je scheerapparaat kapot gaat. En kom tot het beste scheerresultaat door deze tips te lezen.

Irene la Faille
Irene la Faille

Expert Woning & Huishouden


1
Scheerapparaat schoonmaken

Alle scheerapparaten moeten schoongemaakt worden. Voor scheerapparaten die droog gereinigd moeten worden, gebruik je een speciaal borsteltje. Ook zijn er apparaten die je onder de kraan schoonmaakt. Dit gaat vaak een stuk sneller en makkelijker. Als laatste zijn er ook ‘zelfreinigende’ scheerapparaten. Deze hebben een speciaal hulpmiddel waarin een vloeistof en het scheerapparaat worden geplaatst. Het apparaat wordt dan schoongemaakt en eventueel geolied.

Gebruikstips_scheerapparaatschoonmaken

2
Scheren met een scheerapparaat

Het scheren met een scheerapparaat of met een scheermes is een persoonlijke voorkeur. De voordelen die scheerapparaten bieden zijn dat ze vaak zowel op een natte als een droge huid kunnen scheren. Tevens zorgt het gebruik van een scheerapparaat voor minder wondjes tijdens het scheren. Mocht je willen wisselen tussen een roterend en een vibrerend/oscillerend systeem, bedenk dan wel dat de huid 2 tot 3 weken moet wennen.

Voor het beste resultaat zorg je altijd voor een schoon en opgeladen scheerapparaat. Als je nat wilt scheren, gebruik dan een kleine hoeveelheid gel en maak de scheerunit nat onder de kraan. Gebruik een spiegel, trek de huid strak en scheer tegen de richting van de haargroei in. Trek je lip over je tanden zodat je beter rond je neus kunt scheren. Druk het scheerapparaat niet te hard tegen de huid en gebruik na het scheren een aftershave product. Vervang regelmatig de kop van het scheerapparaat voor een optimaal resultaat.

Gebruikstips_scherenmetapparaat

3
Scheren met een scheermes

Het voordeel om te scheren met een scheermes is dat je een gladder resultaat krijgt dan met een scheerapparaat. Was de huid voor het scheren. Droge baardharen zijn erg stug, maar als ze flink met warm water worden gewassen zijn ze na 2 minuten al 70% zachter. Zorg ook dat je genoeg scheerschuim of -gel gebruikt. Scheergels bevatten smeermiddelen die de frictie tussen de huid en het mes minimaliseren. Bovendien blijven de haren zo zacht tijdens het scheren.

Gebruik een goed scheermes en oefen zo min mogelijk druk uit tijdens het scheren. Vervang scheermesjes regelmatig, want scheren met botte mesjes is lastig. Spoel het scheermes tijdens het scheren regelmatig schoon. Scheer lastige gebieden zoals de hals, in en rond de neus als laatste. De baardharen hebben daar zo langer de tijd om zacht te worden. Spoel na het scheren de huid na met koud water om de poriën te sluiten. Gebruik daarna een hydraterende crème of balsem. Dit helpt de vochtbalans van de huid herstellen en voorkomt een droog en trekkerig gevoel.

Gebruikstips_scherenmetscheermesje

4
Reparatie

Werkt het scheerapparaat niet zoals deze behoort te doen? Als je er binnen de garantieperiode achter komt dat het product niet deugt, mag je ervan uitgaan dat er al iets mis mee was. Je hoeft het mankement dan niet te bewijzen.

Tips voor de reparatie of het afdanken van je overbodige apparatuur

Gebruikstips_reparatie

Vergelijk scheerapparaten

illust-dossier-probleem-community
Community

Hulp nodig of vragen?

Wil je meer weten over een product? Nieuwsgierig wat de ervaringen zijn van anderen? Stel je vraag op de Community of deel zelf je kennis en ervaring.

We zijn de topics aan het ophalen...


Er zijn helaas geen artikelen gevonden..