icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest
Genomineerd voor Website van het Jaar |

Wij gaan ervoor. Jij ook? Stem meteen

website van het jaar 2017
Koopadvies

Scheerapparaat kopen: waar let je op?

Bij het kopen van een scheerapparaat komt aardig wat kijken. Jouw persoonlijke manier van scheren is belangrijk voor de keuze die je maakt. Denk aan het soort scheersysteem, de manier waarop je het schoonmaakt, maar ook de oplaadmogelijkheden of extra trimmertjes.

Irene la Faille
Irene la Faille

Expert Woning & Huishouden


1
Roterend scheersysteem

Een roterend scheersysteem is te herkennen aan 2 of 3 ronde scheerkoppen. Baardharen komen in sleuven en/of gaatjes in de scheerkoppen en worden door ronddraaiende mesjes binnenin afgesneden. De ronde scheerkoppen houden de baardharen goed vast (stoppelopvang), zodat niet al het haar in de wasbak valt. De ronde scheerkoppen zijn lastiger schoon te maken en te verwisselen, doordat het scheersysteem uit meerdere onderdelen bestaat.

Koopadvies_channel1

2
Vibrerend/oscillerend scheersysteem

Het vibrerende of oscillerende scheersysteem is te herkennen aan de rechte stroken, ook wel folies genoemd. Scheerresultaat en huidcomfort van de vibrerende scheerapparaten is vergelijkbaar met de roterende scheerapparaten. De heen en weer bewegende mesjes maken meer geluid en zorgen voor meer vibratie. Het verwisselen van de mesjes of scheerbladen gaat wel makkelijker dan bij de ronde scheerkoppen. De mesjes of scheerbladen trek je zo uit het apparaat om er vervolgens nieuwe mesjes in te drukken.

Vergelijk de verschillende scheerapparaten met elkaar in onze vergelijker

Koopadvies_channel2

3
Scheren onder de douche?

De meeste scheerapparaten zijn te gebruiken onder de douche. Dit staat altijd aangegeven bij de beschrijving van het apparaat. Bijvoorbeeld door middel van een icoontje of de term wet & dry. Scheren onder de douche kan prettig zijn voor de huid. Scheerapparaten die geschikt zijn voor gebruik met water kun je ook gebruiken met scheerschuim of -gel. Let wel op: tijdens het opladen kun je deze apparaten niet gebruiken.

 

 

4
Het scheerapparaat opladen

De sterkte van de accu kan belangrijk zijn. Bekijk hoe lang het opladen duurt en hoe lang je het apparaat vervolgens kunt gebruiken. Sommige scheerapparaten hebben een snelle laadfunctie. Deze zijn binnen een paar minuten genoeg opgeladen voor 1 scheerbeurt. Indien je altijd in de badkamer met een stopcontact vlakbij scheert, is de accu natuurlijk minder van belang. Overigens kun je scheerapparaten lang niet altijd gebruiken tijdens het opladen.

5
Uitvoeringen van scheerapparaten

6
Vervangen van scheerbladen of scheerkoppen

De scheerbladen of -koppen van een elektrisch apparaat moeten op termijn vervangen worden. Afhankelijk van het systeem en gebruik is dit ergens tussen een half jaar en 2 jaar. De levensduur van een scheerkop of -blad is te vinden in de handleiding. Houd hier rekening mee. Een nieuwe scheerkop kan in verhouding behoorlijk duur zijn.

Koopadvies_channel5

7
Wat zegt de prijs?

De prijzen van scheerapparaten zijn zeer uiteenlopend. Je koopt al een scheerapparaat voor een paar tientjes. Maar de duurste apparaten zijn ver in de €200 en zeer geavanceerd.

De geteste modellen hebben prijzen variërend tussen €50 en €200. De goedkopere modellen behalen prima scheerresultaten. Het huidcomfort is iets minder hoog beoordeeld.

Naast de prijs van het apparaat, is het ook raadzaam naar de prijs van de scheerkoppen te kijken. Deze prijzen variëren tussen de €35 en €60. In de handleiding staat vermeld hoe vaak je de scheerkop moet vervangen. Dit kan variëren van 1 keer in het jaar tot elke 2 jaar.

Vergelijk scheerapparaten

illust-dossier-probleem-community
Community

Wat is jouw ervaring met scheerapparaten?

Heb je vragen over scheersystemen? Of wil je iets weten over een specifiek model? Stel je vraag op de Community of deel zelf je kennis en ervaring.

We zijn de topics aan het ophalen...


Er zijn helaas geen artikelen gevonden..