icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest
Van hypotheek tot verhuisdoos |

Stap voor stap naar je nieuwe huis.

icoon nieuw huis

Beste sd-kaart

We testten bijna 60 sd-kaarten en micro-sd-kaarten op lees- en schrijfsnelheid. Opvallend veel kaartjes scoorden hoog in onze test doordat ze sneller gegevens kunnen lezen en schrijven dan ze beloven. Een aantal kaartjes behaalde de aangegeven lees- of schrijfsnelheid niet. De laatste testupdate is van juli 2016.


De best geteste sd-kaarten

Lees alles over de geteste sd-kaarten, kooptips, Beste uit de Test en Beste Koop. Bekijk de testresultaten (alleen voor leden). Geen lid? Maak kennis met de Consumentenbond en krijg direct toegang. 

Bekijk de testresultaten
 • BesteDetail-SDalgemeen-Kleur

  Richtprijs € 85,-

  Testoordeel 9,7

  0 reviews

 • BesteDetail-SDalgemeen-Kleur

  Vanaf € 102,-

  Testoordeel 9,5

  0 reviews

De beste sd-kaarten

We hebben bijna 60 sd-kaarten getest op lees- en schrijfsnelheid. Ook hebben we de prijs per gigabyte berekend. Eén sd-kaart scoort maar liefst een 10! Helaas zijn er ook sd-kaarten die matig scoren. Benieuwd welke dat zijn? Bekijk de testresultaten en ontdek het.

Top-3 aandachtspunten uit de test

 1. Prijs: bekijk bij welke sd-kaart je het meeste GB voor je geld krijgt.
 2. Leessnelheid: meer dan de helft scoort op dit onderdeel een 9 of hoger.
 3. Schrijfsnelheid: op dit testonderdeel zijn de scores wat minder hoog…

Hoe wij sd-kaarten testen

Alle sd-kaarten zijn onderworpen aan 5 tests. Om de leessnelheid te testen hebben we het lezen van 1000 bestanden van 5 MB én het lezen van één groot bestand van 10 GB getest. Om de schrijfsnelheid te testen hebben we ook zowel het wegschrijven van 1000 kleine bestanden en één groot bestand getest. Daarnaast hebben we het maken van zoveel mogelijk foto’s in één minuut getest.

Onafhankelijk onderzoek

Wij testen producten en diensten onafhankelijk, daardoor kun je op ons advies volledig vertrouwen. Het onderzoek dat wij doen, betalen wij van de contributie van onze leden. Maak gratis kennis met de Consumentenbond en bekijk de volledige testresultaten.

Bekijk de testresultaten