icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest
Genomineerd voor Website van het Jaar |

Wij gaan ervoor. Jij ook? Stem meteen

website van het jaar 2017

Hoe wij testen

Wij hebben verschillende sd-kaarten getest op lees- en schrijfsnelheid. Doordat we alleen kaarten hebben getest uit het hogere segment zijn er geen predicaten. Op deze pagina leggen we uit hoe we hebben getest en welke informatie we hiervoor nodig hebben. We leggen ook uit hoe onze testoordelen tot stand komen.
DeBeste_SDKaart

Leessnelheid (60%)

De leessnelheid van de sd-kaarten is gemeten met 2 tests:

  1. Het lezen van 1000 bestanden van 5 MB.
  2. Het lezen van 1 groot bestand van 10 GB.

Schrijfsnelheid (40%)

De schrijfsnelheid van de sd-kaarten is gemeten met 3 verschillende tests:

1. Het wegschrijven van 1000 bestanden van 5 MB: dit zegt iets over de verwerkingssnelheid van digitale foto’s en muziekbestanden.

2. Het wegschrijven van 1 groot bestand van 10 GB: dit zegt iets over de verwerkingssnelheid van grote bestanden, zoals video’s.

3. Het meten van het aantal RAW-foto’s dat we kunnen maken binnen 1 minuut met een Canon EOS 650D (spiegelreflexcamera). Deze ondersteunt geen UHS-II (Ultra High Speed). De geteste kaartjes werken daarom in UHS-I-compatibiliteitsmodus. Anders gezegd: de UHS-II-kaartjes zouden in een camera met UHS-II-ondersteuning nog sneller kunnen. Om te voorkomen dat de RAW-foto’s te veel in omvang verschillen, fotografeerden we telkens hetzelfde: de binnenkant van de lensdop.

Bekijk welke SD-kaarten als Beste uit de Test komen of vergelijk alle SD-kaarten.

Gebruikte hardware en software

Alle sd-kaartjes zijn getest met behulp van zo optimaal mogelijke hardware en software: een Sandisk UHS-II compatible USB 3.0 card reader, aangesloten op de aan de Intel-controller verbonden USB 3.0 poort van een ASRock Z97 Extreme6 moederbord met Intel Z97 chipset. De tests zijn uitgevoerd onder Windows 8.1.

Geen predicaten, wél relevante testresultaten

Veel van de geteste sd-kaartjes zijn uit het hogere segment. De testselectie is om die reden geen volledige afspiegeling van de actuele markt. Daarom geven we geen predicaat 'Beste uit de test' of 'Beste koop'. Vrijwel alle geteste sd-kaartjes zijn goed verkrijgbaar in de winkels, waardoor de testresultaten zeker relevant zijn. De prijs- en winkelinformatie die we geven in de vergelijker is actueel. Ook vullen we de vergelijker regelmatig aan met nieuwe - niet geteste - kaartjes met hun specificaties.

Bekijk de beste sd-kaart Vergelijk alle sd-kaarten

Test sd-kaarten