icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Digitale factuur

De Consumentenbond verstuurt facturen digitaal via het e-mailadres facturen@consumentenbond.nl. Dit heeft vele voordelen ten opzichte van een factuur per post. Je kunt je facturen eenvoudig online inkijken en printen. Ga daarvoor naar Mijn facturen onder 'Mijn Consumentenbond'.

Bijgewerkt op:  1 maart 2018


De voordelen van een digitale factuur

 1. Milieuvriendelijk
  Als alle bedrijven in Europa elektronisch zouden factureren, dan zou dit een enorme hoeveelheid papier besparen, namelijk zo'n veertigduizend voetbalvelden aan bos.
 2. Kostenbesparend
  Het versturen van facturen via de e-mail is kostenbesparend. We betalen niet meer voor portokosten, papier en enveloppen en het kost geen tijd om de facturen op de bus te doen.
 3. Snel en gemakkelijk
  Facturen worden via e-facturatie sneller verstuurd en sneller ontvangen. Bovendien raken e-factureren minder snel kwijt en dit alles betekent dat een e-factuur gemiddeld sneller betaald kan worden. Met de iDeal button kan gemakkelijk betaald worden. Alles is voor de klant ingevuld. Ook wordt automatisch een archief aangelegd, met backups waarin de facturen bewaard worden.
 4. Minder fouten
  Bij digitale ontvangst, verwerking en betaling via internetbankieren hoeven niet langer factuurnummers en bedragen handmatig overgetypt te worden. Dit zorgt voor minder fouten en minder administratieve lasten.

Facturen inzien

 • Log in bij Mijn Consumentenbond.
 • Onder Mijn facturen in Mijn Consumentenbond kun je alle facturen bekijken.
 • Per factuur heb je ook de mogelijkheid om deze te printen. Open de factuur en klik op het 'print'-symbooltje.