icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest
Meer eerste indrukken

Meer eerste indrukken

Meer eerste indrukken

Google Nest Hub

Eerste indruk|De Google Nest Hub is een slimme speaker met een scherm. Wat kun je ermee en werkt het apparaat goed?

Celine Burgering

Celine Burgering , Expert Elektronica Gepubliceerd op:14 juni 2019


Merk Google

Prijs €129


Type Nest hub


google-nest-hub

Conclusie: mooie aanvulling en makkelijk in gebruik

De Google Nest Hub is een mooie aanvulling op de al bestaande varianten van slimme speakers. Het apparaat is handig in gebruik, vooral door het scherm. Op momenten dat spraak niet de juiste vorm is voor het overbrengen van informatie, biedt het scherm uitkomst en wordt het apparaat praktischer in gebruik dan de Google Home (mini) die alleen geluid produceert. Een recept heb je snel opgezocht met je stem, maar bij het koken is het toch handig om de stappen in beeld te hebben.

Wat is de Google Nest Hub

De Google Nest Hub is een slimme speaker zoals de Google Home en de Google Home Mini, maar dan met een 7-inch scherm. De Nederlandse Google Assistent is erop geïnstalleerd, dus je krijgt ook met dit apparaat antwoord op je vragen. Of je bedient er je slimme apparaten mee. Met de Google Home (Mini)  hoor je alleen informatie, maar met de Nest Hub krijg je ook alles te zien op het scherm. Vraag je om het weerbericht, dan hoor én zie je het antwoord.

Wat is er geïnstalleerd op Google Nest Hub?

De Google Nest Hub kun je gebruiken als je persoonlijke assistent, die je helpt bij de dagelijkse gang van zaken. De belangrijkste functies van het apparaat op een rij: 

Google apps
Op de Hub zijn standaard Google apps geïnstalleerd. Via YouTube kijk je filmpjes, met Google Maps zoek je een route of krijg je verkeersinformatie. Google Search gebruik je voor antwoord op je vragen en Google Calendar geeft je een overzicht van wat je vandaag te doen hebt. 

Slimme apparaten
Op het scherm van de Google Nest Hub kun je bijvoorbeeld live de beelden bekijken van je slimme deurbel. Zo weet je wie er voor de deur staat en of je zin hebt om open te doen. Of je bekijkt de beelden van je beveiligingscamera. Overigens werken niet alle camera’s of videodeurbellen met de Google Nest Hub. De producten van Google zelf, zoals de Nest camera en de Hello deurbel, natuurlijk wel.

Foto's bekijken met Google Photos
Met Google Photos tover je de Google Nest Hub om tot digitaal fotolijstje. Je kunt zelf foto’s kiezen uit je eigen collectie. En via de Live Albums functie kun je de vakantiefoto’s van je familie al zien, terwijl ze zelf nog op vakantie zijn.

Op de Nest Hub kun je geen apps downloaden, alleen de door Google voorgeprogrammeerde functies zijn beschikbaar. Spotify of YouTube Music luisteren gaat goed, maar je favoriete Netflix serie kijken via Chromecast kan (nog) niet. Films kijken via Google Play Films is kan weer wel.

Goedemorgen!

Op de Google Nest Hub richt je je eigen goedemorgen-programma in. Je kan kiezen wat de hub toont op het moment dat je 'goedemorgen' zegt tegen het apparaat. Je ziet bijvoorbeeld het weer, je favoriete muziek gaat aan en je hoort het belangrijkste nieuws. Je hoeft overigens niet steeds je stem te gebruiken om de Google Nest Hub te activeren, een tik op het scherm kan ook.

Geen camera

De Google Nest Hub zou door de grootte van het scherm ideaal zijn voor videobellen. Maar helaas: er zit geen camera op. Wel kun je bellen via Google's eigen Duo-app. Je kunt hier wel videogesprekken mee voeren, waarbij je de ander op het display ziet. Maar zij kunnen jou natuurlijk niet zien door het ontbreken van een camera.

Privacy

Een groot nadeel aan het gebruik van een apparaat met de Google assistent, is dat je Google toestemming moet geven voor het volgen van je web- en app-activiteiten. Doe je dat niet, dan is het apparaat vrijwel onbruikbaar. In een stadium waarin de assistent nog veel moet leren, is het misschien te verdedigen dat alle spraakopdrachten worden opgeslagen. Het is nodig om de assistent slimmer te maken. Maar de web- en app-instelling betreft je Google-account als geheel. Dus Google houdt ook je activiteiten op andere apparaten bij. Google Home bewaart al je vragen en opdrachten. Ze zijn zelfs letterlijk terug te luisteren op de 'Mijn activiteit' pagina in je Google-account. Als je daar privé-informatie aantreft, dan kun je die gegevens daar met een paar kliks verwijderen.

Voorkom een miskoop

Met onze test zie je in één oogopslag welke wifi-speakers goed zijn. Maar minstens zo belangrijk: je ziet ook welke je beter niet kunt kopen.

De beste wifi-speaker

Wifi-speakers@0,1x

Lees ook:

Meer eerste indrukken

Meer eerste indrukken

Nieuw & interessant

 • MI sfeerbeeld
  Eerste indruk  |  6 jul.

  Xiaomi Mi Smart Standing Fan 1c

  De Xiaomi Mi Smart Standing Fan 1c is heerlijk stil. Je kunt hem op internet aansluiten maar echt smart wordt hij er niet van.
 • Voor en nadelen robotstofuiger
  1 jul.

  Test privacy en veiligheid van 11 Smart Home producten

  Bij een hacktest van 11 slimme apparaten vond onze Belgische testpartner TestAankoop maar liefst 36 kwetsbaarheden.
 • Ring_deurbel
  Eerste indruk  |  23 jun.

  Ring Video Doorbell 3

  Van de Amazon Ring Video Doorbell is alweer versie 3 verschenen. Hij is iets verbeterd maar versie 2 is ook bruikbaar en veel goedkoper.
 • Google-Nest_Wifi
  Eerste indruk  |  8 jun.

  Google Nest Wifi

  De Google Nest Wifi maakt de belofte van snel wifi in het hele huis waar. Hij is wel aan de prijs, als je meerdere wifipunten nodig hebt. Een leuke extraatje is de in de wifipunten ingebouwde spraakgestuurde assistent.