icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Slimme buitenlampen van de Action

Eerste indruk
|
Action had al slimme lampen voor binnen. Nu zijn er ook enkele modellen voor buiten. De regendichte tuin- en balkonlampen doen het prima. Alleen is veilig aanleggen niet zo simpel.
Peter Kulche

Peter Kulche , Expert Elektronica Bijgewerkt op: 14 mei 2021

Producent LSC Smart Connect

Prijs Spot: €12, toortslamp: €12 en wandlamp: €14

Conclusie: goedkoop, maar niet simpel aan te leggen

De nieuwe buitenlampen van Action-huismerk LSC Smart Connect zijn spotgoedkoop. Met een app stel je de lichtsterkte en de kleur in. Je kunt ze ook automatisch inschakelen bij zonsondergang.

Zowel het spotje, de wandlamp en de toortslamp geven voldoende licht. Zeker de wandlamp met 2 lampen van 380 lumen. Deze zijn naar boven en beneden gericht.

Het aansluiten van de toortslamp en de spot midden in een tuin kan wel een klus zijn. De lampen werken met 230 Volt. Voor een veilige installatie heb je dure grondkabels en waterdichte ‘tuincontactdozen’ nodig. Houd dus rekening met extra kosten en gedoe.

De wandlamp is wat makkelijker van stroom te voorzien. Je bevestigt hem direct op je schuur of huis. 

Een 12 of 24 Volt buitenlampensysteem van een ander merk leg je een stuk makkelijker aan. Want die fabrikant levert ook een passende stroomvoorziening en kabels. 

LSC Smart Connect ledspot

action-buitenlampen-slim-spotjeDe eerste lamp van de Action die we uitproberen is de tuinspot (€12). Deze stevige metalen lamp heeft als enige van de 3 een 230 Volt-stroomkabel met stekker.

Je kunt hem met een spies in de grond steken of in een oppervlak vastschroeven. De spot geeft een heel aardig sfeerlicht in een kleur naar wens. Nadeel is wel dat je de geïntegreerde ledlamp niet kunt vervangen. Dat geldt ook voor de andere lampen.

LSC Smart Connect meldt dat de lampen 15.000 branduren meegaan. Dat betekent vele jaren genieten van fraai licht. Toch jammer dat je hierna de lamp inclusief de behuizing bij de milieustraat moet inleveren. Niet zo duurzaam.

action-spotjeDe stroomkabel aan de spot is 1,5 meter lang. Dat is bijna altijd te kort. Je kunt natuurlijk een verlengkabel in de tuin uitrollen, maar dat is geen goede permanente oplossing.

Tuincontactdoos

Een betere oplossing is een tuincontactdoos. Dat is in feite een stevige verlengkabel met een spatwaterdicht stopcontact aan het eind. Action verkoopt sinds kort een model van €16 met een korte kabel (1,5 m). Maar bij andere winkelsaction-buitenlampen-slim-stopcontact koop je ook tuincontactdozen met 10 meter snoer voor ongeveer €35. 

Wil je meerdere tuinspotjes? Dan is het makkelijker en veiliger om deze Action-lamp links te laten liggen. Kies een setje lampen van een ander merk met 12 Volt lampen, een transformator en lange stroomsnoeren. Zoals van het merk Ludeco, onder andere te koop bij Gamma. Dit zijn geen slimme lampen.

Philips Hue heeft slimme buitenverlichting met laag voltage (24 Volt). Deze Hue Outdoor-lampen zijn prijzig. 

Installatie

Als je Bluetooth inschakelt op je telefoon, weet de LSC Smart Connect app elk nieuwe tuinlamp snel te vinden. Hij is zo aangemeld in de app. Uiteraard is de lamp alleen te bedienen als de wifi-ontvangst buiten in orde is. 

LSC Smart Connect led-tuinlamp (toorts)

De tweede buitenlamp van Action is een toortslamp (€12). Met een spies prik je hem vast in de aarde. Hij is geschikt om een tuinpad te verlichten. Ook action-staande-lamp2deze lamp geeft sfeervol licht (380 lumen) in een kleur naar wens.

Grondkabel noodzakelijk

Een nadeel is dat er geen stroomkabel bij zit. Je moet zelf een 230 Volt-grondkabel kopen van voldoende lengte. Reken op zo’n €3 per meter. Deze moet op minimaal 50 centimeter diepte in de aarde. Je koppelt hem aan het kroonsteentje in de binnenzijde. Aan de andere zijde monteer je een stekker die je in de schuur of in huis in het stopcontact steekt. 

Je kunt meerdere toortslampen plaatsen door de grondkabel ondergronds te splitten. Makkelijker en veiliger is een set toortslampen van een ander merk te kopen, met een zwak voltage (12 of 24 Volt). De meegeleverde snoeren kunnen bovengronds blijven.

LSC Smart Connect wandlamp

De wandlamp (€14) geeft lekker veel licht. Hij heeft dan ook 2 geïntegreerde lampen van elk 380 lumen. Ze schijnen omhoog en omlaag in een kleur en intensiteit naar wens.

action-buitenlampen-slim-wandlampjeOok bij deze lamp is geen stroomkabel meegeleverd. De bedoeling is dat je hem op een muur of schuurwand monteert. Je moet door de muur of wand een eigen stroomkabel leiden. 

Schutting

Wil je een of meerdere lampen op een schutting monteren, dan kun je deze wandlamp beter niet kiezen. Koop liever een complete set wandlampen van een ander merk op 12 of 24 volt. Dat geeft de minste kans op gevaarlijke kortsluiting en de montage is een stuk makkelijker. 

Vond je dit artikel interessant?

Blijf per e-mail op de hoogte van nieuws, acties en tips. Zo bespaar je geld, voorkom je een miskoop én weet je wat jouw rechten zijn als consument.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Ben je ingelogd op onze website en heb je de personalisatie cookies geaccepteerd? Dan combineren we je klikgedrag met je persoonlijke gegevens. Zo ontvang je e-mails die zijn afgestemd op jouw interesses. Afmelden kan altijd. Lees ook onze privacyverklaring.

Meer eerste indrukken

Meer eerste indrukken

Nieuw & interessant

 • Hoofdbeeld Askvader
  Eerste indruk | 25 apr.

  Ikea stopcontactsysteem

  Ikea verkoopt een nieuw modulair stopcontactsysteem: Åskväder. In combinatie met de los verkrijgbare aan/uit-knop zijn verbonden apparaten eenvoudig schakelbaar via een fysieke knop en draadloze afstandsbediening. Het stoomsysteem is ook ‘smart’ te maken als je ook de verbindingshub van Ikea hebt.
 • smart home openingsbeeld2
  3 mrt.

  Onvoldoende informatie over updates

  Koop je een slim apparaat, dan wil je die een aantal jaar veilig en optimaal kunnen gebruiken. Het is daarom belangrijk om je apparaat te updaten. Wij onderzochten of fabrikanten hier duidelijk over zijn op hun website.
 • openings-afbeelding_apple-homekit-cloud-plus
  3 nov.

  Apple HomeKit Secure Video

  Met het iCloud+ abonnement van €1 per maand kun je tot 50 GB aan gegevens van je Apple-apparaten in de cloud bewaren. En sinds kort ook beelden uit een beveiligingscamera.
 • Voor en nadelen robotstofuiger
  10 sep.

  Test veiligheid van 16 Smart Home producten

  Bij een hacktest van 16 slimme apparaten vond onze Belgische testpartner TestAankoop maar liefst 54 kwetsbaarheden.