icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest
Ga naar hoofdinhoud

Smart home entertainment: wat kun je ermee?

Televisies en audioapparatuur hebben bijna standaard smartfuncties. Zoals een slimme assistent. Wat kun je met een smart-tv, slimme speaker en spraakassistenten?
Dennis Pronk_S

Dennis Pronk , Expert Elektronica Gepubliceerd op: 8 juli 2022

Smart home entertainment woonkamer

Smart-tv's

Elke nieuwe televisie is tegenwoordig een smart-tv. Handig, je hebt geen losse mediaspeler nodig om te genieten van videostream-apps. Denk aan YouTube, Netflix, Videoland en HBO Max. Het blijft niet bij de videostream-apps. Want een smart-tv heeft een app winkel waar je allerlei betaalde en gratis apps kunt downloaden. Dat zijn bijvoorbeeld games, muziekstream-apps en weer-apps.

Helaas kun je je bij de koop niet laten leiden door de apps die je televisie ondersteunt. Lees meer over waar je op moet letten bij het kopen van een smart-tv.

Slimme speakers

Het merendeel van de nieuwe losse draadloze speakers is een slimme variant. Dat is een pluspunt als je graag naar muziekstreamdiensten of podcasts luistert. Denk aan Spotify, Youtube Music, Apple Music en Deezer.

Voor een overzicht van nog meer muziekstreamdiensten en hun verschillen ga je naar de pagina: Online muziek luisteren, spotify en meer.

Spraakassistent

Zowel smart-tv's als slimme speakers hebben een slimme assistent ingebouwd. Deze luistert naar spraakcommando's. Hiermee bestuur je niet alleen je tv of speaker, maar ook andere apparaten in je smart home. Zo start je niet alleen je favoriete film of muziek, maar zet je ook je slimme lampen aan.

Lees meer over spraakassistenten.

 

Schrijf je in voor onze gratis e-mails

Blijf op de hoogte van nieuws, acties en tips. Zo bespaar je geld, voorkom je een miskoop én weet je wat jouw rechten zijn als consument.
In onze privacyverklaring lees je hoe we omgaan met je persoonsgegevens en e-mails voor je personaliseren. Afmelden kan altijd.

Nieuw & interessant

 • action-tuinspot1
  Eerste indruk | 1 jul.

  Zwakstroom tuinlampen Action

  De nieuwe tuinlampen van Action zijn spotgoedkoop. Ze werken met 24 Volt zwakstroom zodat je geen gevaarlijke kortsluiting kunt krijgen bij het tuinieren. Ze zijn bovendien smart. Zijn er ook nadelen?
 • Hoofdbeeld Askvader
  Eerste indruk | 25 apr.

  Ikea stopcontactsysteem

  Ikea verkoopt een nieuw modulair stopcontactsysteem: Åskväder. In combinatie met de los verkrijgbare aan/uit-knop zijn verbonden apparaten eenvoudig schakelbaar via een fysieke knop en draadloze afstandsbediening. Het stoomsysteem is ook ‘smart’ te maken als je ook de verbindingshub van Ikea hebt.
 • smart home openingsbeeld2
  3 mrt.

  Onvoldoende informatie over updates

  Koop je een slim apparaat, dan wil je die een aantal jaar veilig en optimaal kunnen gebruiken. Het is daarom belangrijk om je apparaat te updaten. Wij onderzochten of fabrikanten hier duidelijk over zijn op hun website.
 • openings-afbeelding_apple-homekit-cloud-plus
  3 nov.

  Apple HomeKit Secure Video

  Met het iCloud+ abonnement van €1 per maand kun je tot 50 GB aan gegevens van je Apple-apparaten in de cloud bewaren. En sinds kort ook beelden uit een beveiligingscamera.