icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest
Alle artikelen

Artikelen binnen Smart Home

Test deurbellen met camera 2019

Test|Zien wie er thuis voor de deur staat als je er zelf niet bent. Dat kan heel handig zijn. Wij testten 8 slimme deurbellen met camera. Welke is de beste? En hoe veilig zijn deze Smart Home-apparaatjes?

Karen Reijneveld

Karen Reijneveld , Expert Elektronica Gepubliceerd op:27 augustus 2019

Slimme deurbellen-1 1200x800

Test deurbellen met camera

Laatste update: 27 augustus 2019

Wij zijn er bijna..

4 highlights uit de test

 1. 1
  'Beeldbellen' gaat niet altijd goed

  Iemand belt bij jou thuis aan, je opent de app, je ziet livebeeld en kunt praten met je bezoeker. Dat gaat soepel als gebruiksgemak, beeld- en geluidskwaliteit ok zijn. Maar dat is niet bij alle deurbellen het geval. Soms werken de meldingen niet goed werken of een normaal gesprek is onmogelijk door blikkerig geluid en omdat je elkaar niet continu kunt horen.

 2. 2
  Aansluiten werkt verschillend

  Het is wel zo makkelijk als je voor het installeren van je nieuwe deurbel de bestaande bedrading en het bestaande toonkastje voor het belgeluid kunt gebruiken. Bij een deel van de geteste producten kan dat. Maar er zit ook 1 model bij waarbij je een energieverslindende omvormer moet installeren om het bestaande belgeluid te kunnen gebruiken.

 3. 3
  Sommige ook geschikt als beveiligingscamera

  Gebruik je de slimme deurbel ook als beveiligingcamera: dan sla je 2 vliegen in 1 klap. Bij een aantal producten kan dat. Beeldkwaliteit is dan extra belangrijk. En bewegingsdetectie werkt meestal goed. Maar je hebt soms wel een betaald abonnement nodig, ook voor beeldopslag.

 4. 4
  Te weinig aandacht voor digitale veiligheid

  Om je overal ter wereld contact te maken met je deurbel, koppel je hem aan het internet. Maar je wil niet dat anderen met jou meekijken en -luisteren. Toch kan dat met 1 van de deurbellen uit onze test. Geven we ons exemplaar aan iemand anders, dan kunnen we gewoon volgen wat er bij zijn of haar voordeur gebeurt.

Conclusie

Beeldbellen met je bezoekers

Als er iemand bij jou thuis aanbelt, open je de app via de melding op je telefoon. Je ziet dan het livebeeld en kunt praten met je bezoeker. Met 1 deurbel met camera gaat dat het soepelst, door het gebruiksgemak van de app en de goede beeld- en geluidskwaliteit.

Dat je niet zomaar een deurbel met camera moet kopen, bewijst de [...]. Tijdens onze test werkten de meldingen niet goed. Bovendien is er geen normaal gesprek te voeren. Elke keer als je iets wilt zeggen, moet je een knopje indrukken in de app. Je bezoeker luistert naar jouw blikkerige stem terwijl jij hem of haar niet hoort zolang jij spreekt.

Benieuwd naar de testresultaten?

Leden hebben onbeperkt toegang tot onze testresultaten. Geen lid? Meld je aan en krijg direct toegang.

Bekijk onze abonnementen

Log in

Arrow_Blue

Artikelen binnen Smart Home

Alle artikelen

Artikelen binnen Smart Home

Word ook lid

Maak 7 dagen gratis kennis met de Consumentenbond en bekijk direct dit artikel én al onze andere tests.

Nieuw & interessant

 • MI sfeerbeeld
  Eerste indruk  |  6 jul.

  Xiaomi Mi Smart Standing Fan 1c

  De Xiaomi Mi Smart Standing Fan 1c is heerlijk stil. Je kunt hem op internet aansluiten maar echt smart wordt hij er niet van.
 • Voor en nadelen robotstofuiger
  1 jul.

  Test privacy en veiligheid van 11 Smart Home producten

  Bij een hacktest van 11 slimme apparaten vond onze Belgische testpartner TestAankoop maar liefst 36 kwetsbaarheden.
 • Ring_deurbel
  Eerste indruk  |  23 jun.

  Ring Video Doorbell 3

  Van de Amazon Ring Video Doorbell is alweer versie 3 verschenen. Hij is iets verbeterd maar versie 2 is ook bruikbaar en veel goedkoper.
 • Google-Nest_Wifi
  Eerste indruk  |  8 jun.

  Google Nest Wifi

  De Google Nest Wifi maakt de belofte van snel wifi in het hele huis waar. Hij is wel aan de prijs, als je meerdere wifipunten nodig hebt. Een leuke extraatje is de in de wifipunten ingebouwde spraakgestuurde assistent.