! Je browser is verouderd.

Update je browser voor meer veiligheid en snelheid om deze site optimaal te kunnen gebruiken.

Klik hier om te lezen welke browsers geschikt zijn

icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Test deurbellen met camera 2019

Test|Zien wie er thuis voor de deur staat als je er zelf niet bent. Dat kan heel handig zijn. Wij testten 8 deurbellen met camera. Welke is de beste? En hoe veilig zijn deze slimme deurbellen?

Karen Reijneveld

Karen Reijneveld , Expert Elektronica Gepubliceerd op:27 augustus 2019

Slimme deurbellen-1 1200x800

Test deurbellen met camera

Laatste update: 27 augustus 2019

Wij zijn er bijna..

4 highlights uit de test

 1. 1
  'Beeldbellen' gaat niet altijd goed

  Iemand belt bij jou thuis aan, je opent de app, je ziet livebeeld en kunt praten met je bezoeker. Dat gaat soepel als gebruiksgemak, beeld- en geluidskwaliteit oké zijn. Maar dat is niet bij alle video deurbellen het geval. Soms werken de meldingen niet goed. Of is een normaal gesprek onmogelijk door blikkerig geluid en omdat je elkaar niet continu kunt horen.

 2. 2
  Deurbel met camera aansluiten

  Het is wel zo makkelijk als je voor het installeren van je nieuwe deurbel met camera de bestaande bedrading en het bestaande toonkastje voor het belgeluid kunt gebruiken. Bij een deel van de geteste producten kan dat. Maar er zit ook 1 model bij waarbij je een energieverslindende omvormer moet installeren om het bestaande belgeluid te kunnen gebruiken.

 3. 3
  Video deurbel als beveiligingscamera

  Gebruik je de slimme deurbel ook als beveiligingcamera? Dan sla je 2 vliegen in 1 klap. Bij een aantal video deurbellen uit onze test kan dat. Beeldkwaliteit is dan extra belangrijk. En bewegingsdetectie werkt meestal goed. Maar je hebt soms wel een betaald abonnement nodig, ook voor beeldopslag.

 4. 4
  Digitale veiligheid slimme deurbellen

  Om je overal ter wereld contact te maken met je video deurbel, koppel je hem aan het internet. Maar je wil niet dat anderen met jou meekijken en -luisteren. Toch kan dat met 1 van de deurbellen met camera uit onze test. Geven we ons exemplaar aan iemand anders, dan kunnen we gewoon volgen wat er bij zijn of haar voordeur gebeurt.

Conclusie

Als er iemand bij jou thuis aanbelt, open je de app via de melding op je telefoon. Je ziet dan het livebeeld en kunt praten met je bezoeker. Met 1 deurbel met camera gaat dat het soepelst. Dat komt door het gebruiksgemak van de app en de goede beeld- en geluidskwaliteit.

Dat je niet zomaar een deurbel met camera moet kopen, bewijst de [...]. Tijdens onze video deurbel test werkten de meldingen niet goed. Bovendien is er geen normaal gesprek te voeren. Elke keer als je iets wilt zeggen, moet je een knopje indrukken in de app. Je bezoeker luistert naar jouw blikkerige stem terwijl jij hem of haar niet hoort zolang jij spreekt.

Benieuwd naar de testresultaten?

Word lid en krijg direct toegang tot alle testresultaten van onze experts.

Word lid

Al lid? Log dan in

Arrow_Blue

Word ook lid

Maak 7 dagen gratis kennis met de Consumentenbond en bekijk direct dit artikel én al onze andere tests.

Nieuw & interessant

 • Sfeerbeeld Philips-Hue.jpg
  22 feb.

  Test smarthome systemen

  Wat is het beste smarthome systeem? Wij zochten het voor je uit met een test van 10 merken smarthome-systemen.
 • Lidl Smart Home-6474
  Eerste indruk | 20 jan.

  Lidl slimme verlichting, sensoren en stekkers

  Lidl is begonnen met eigen smart home producten. De supermarkt verkoopt slimme verlichting, slimme stekkers en sensoren. Wij probeerden de starterset in combinatie met 2 sensoren.
 • Openingsbeeld_videodeurbel
  Eerste indruk | 5 jan.

  Slimme deurbellen van Action en Kruidvat

  Action verkoopt een slimme deurbel met camera voor nog geen €40. Kruidvat verkoopt ook 2 modellen voor €50. Welke van de 3 maakt de beste indruk?
 • action-camera-foto
  Eerste indruk | 26 nov.

  Beveiligingscamera van de Action

  Action verkoopt een beveiligingscamera van €25. Wij verwachtten rommel maar dat valt mee. Als de camera een beweging waarneemt, krijg je keurig een seintje op je telefoon. Daarna kun je live bekijken wat er aan de hand is.