! Je browser is verouderd.

Update je browser voor meer veiligheid en snelheid om deze site optimaal te kunnen gebruiken.

Klik hier om te lezen welke browsers geschikt zijn

icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Test deurbellen met camera 2019

Test
|
Zien wie er thuis voor de deur staat als je er zelf niet bent. Dat kan heel handig zijn. Wij testten 8 deurbellen met camera. Welke is de beste? En hoe veilig zijn deze slimme deurbellen?
Karen Reijneveld

Karen Reijneveld , Expert Elektronica Gepubliceerd op: 27 augustus 2019

Let op! Je kijkt naar een test van wat langer geleden. De uitslag van de test kan inmiddels verouderd zijn.

Test deurbellen met camera

Laatste update: 27 augustus 2019

Wij zijn er bijna..

4 highlights uit de test

 1. 1
  'Beeldbellen' gaat niet altijd goed

  Iemand belt bij jou thuis aan, je opent de app, je ziet livebeeld en kunt praten met je bezoeker. Dat gaat soepel als gebruiksgemak, beeld- en geluidskwaliteit oké zijn. Maar dat is niet bij alle video deurbellen het geval. Soms werken de meldingen niet goed. Of is een normaal gesprek onmogelijk door blikkerig geluid en omdat je elkaar niet continu kunt horen.

 2. 2
  Deurbel met camera aansluiten

  Het is wel zo makkelijk als je voor het installeren van je nieuwe deurbel met camera de bestaande bedrading en het bestaande toonkastje voor het belgeluid kunt gebruiken. Bij een deel van de geteste producten kan dat. Maar er zit ook 1 model bij waarbij je een energieverslindende omvormer moet installeren om het bestaande belgeluid te kunnen gebruiken.

 3. 3
  Video deurbel als beveiligingscamera

  Gebruik je de slimme deurbel ook als beveiligingcamera? Dan sla je 2 vliegen in 1 klap. Bij een aantal video deurbellen uit onze test kan dat. Beeldkwaliteit is dan extra belangrijk. En bewegingsdetectie werkt meestal goed. Maar je hebt soms wel een betaald abonnement nodig, ook voor beeldopslag.

 4. 4
  Digitale veiligheid slimme deurbellen

  Om je overal ter wereld contact te maken met je video deurbel, koppel je hem aan het internet. Maar je wil niet dat anderen met jou meekijken en -luisteren. Toch kan dat met 1 van de deurbellen met camera uit onze test. Geven we ons exemplaar aan iemand anders, dan kunnen we gewoon volgen wat er bij zijn of haar voordeur gebeurt.

Conclusie

Als er iemand bij jou thuis aanbelt, open je de app via de melding op je telefoon. Je ziet dan het livebeeld en kunt praten met je bezoeker. Met 1 deurbel met camera gaat dat het soepelst. Dat komt door het gebruiksgemak van de app en de goede beeld- en geluidskwaliteit.

Dat je niet zomaar een deurbel met camera moet kopen, bewijst de [...]. Tijdens onze video deurbel test werkten de meldingen niet goed. Bovendien is er geen normaal gesprek te voeren. Elke keer als je iets wilt zeggen, moet je een knopje indrukken in de app. Je bezoeker luistert naar jouw blikkerige stem terwijl jij hem of haar niet hoort zolang jij spreekt.

Benieuwd naar de testresultaten?

Word lid en krijg direct toegang tot alle testresultaten van onze experts.

Word lid

Al lid? Log dan in

Arrow_Blue

Nieuw & interessant

 • Voor en nadelen robotstofuiger
  10 sep.

  Test veiligheid van 16 Smart Home producten

  Bij een hacktest van 16 slimme apparaten vond onze Belgische testpartner TestAankoop maar liefst 54 kwetsbaarheden.
 • action-staande-lamp1
  Eerste indruk | 14 mei.

  Slimme buitenlampen van de Action

  Action had al slimme lampen voor binnen. Nu zijn er ook enkele modellen voor buiten. Ze doen het prima. Alleen is veilig aanleggen niet zo simpel.
 • Google Nest Hub 2nd edition
  Eerste indruk | 4 mei.

  Google Nest Hub (2e generatie)

  Google heeft een nieuwe versie uitgebracht van de Nest Hub. Deze slimme speaker kan de kwaliteit van je slaap in de gaten houden.
 • wandschakelaarmodule heu
  Eerste indruk | 23 apr.

  Philips Hue wandschakelaar

  Met de wandschakelaarmodule van Philips Hue maak je een ouderwetse wandschakelaar smart. De module is zo klein dat je hem in het binnenwerk van de wandschakelaar kunt wegwerken.