icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest
Ga naar hoofdinhoud

Updates voor smartphones met Android One of Android Enterprise Recommended

Smartphones met Android One of Android Enterprise Recommended worden verkocht met de belofte dat ze updates krijgen. Maar of die updates er komen, is lang niet altijd zeker. Bekijk het overzicht van smartphones met dit besturingssysteem.
Wouter Rensink_S

Wouter Rensink , Expert Elektronica Gepubliceerd op: 2 mei 2019

smartphone

In de Consumentengids van juni 2019 onderzochten we het updategedrag van de 7 populairste smartphonemerken. Een deel van hen verkoopt Android-smartphones met een updatebelofte.

Android One

  • Versie-updates: 2
  • Beveiligingsupdates: 3 jaar, maandelijks

Op Android One-smartphones staat Android zoals Google het ontworpen heeft. De smartphonemaker mag hoogstens kleine aanpassingen doen en een beperkt aantal apps toevoegen. Ze spreken met Google af dat ze de beloofde updates uitbrengen. Verder kun je met deze smartphones tot juni 2021 onbeperkt foto’s in 'hoge kwaliteit' opslaan in Google Foto’s. Dit zijn de Android One-smartphones van de merken in het Consumentengidsartikel:

Android Enterprise Recommended

  • Versie-updates: 1
  • Beveiligingsupdates: 3 of 5 jaar, binnen 90 dagen

Android Enterprise Recommended is een keurmerk van Google voor smartphones die aan bepaalde zakelijke vereisten voldoen, waaronder updates. Daarom bieden deze smartphones ook voordelen voor consumenten. Voor robuuste smartphones is de updateperiode geen 3, maar 5 jaar. Van de merken in het Consumentengidsartikel gaat het om deze modellen:

Lees meer:

Nieuwste artikelen

Schrijf je in voor onze gratis e-mails

Blijf op de hoogte van nieuws, acties en tips. Zo bespaar je geld, voorkom je een miskoop én weet je wat jouw rechten zijn als consument.
In onze privacyverklaring lees je hoe we omgaan met je persoonsgegevens en e-mails voor je personaliseren. Afmelden kan altijd.