icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Apple’s nieuwe iPhones belangrijk verbeterd, toch niet de beste.

Nieuws
|
In oktober zijn weer 13 nieuwe smartphones getest. Zoals altijd ondergaan ze het zware testprogramma met ontvangstkwaliteit-, degelijkheid- en gebruiksgemaktests. Onder deze smartphones zijn ook de nieuwe iPhones van Apple. De positieve aandacht voor deze telefoons is maar deels terecht.

_Geen auteur   Gepubliceerd op:10 oktober 2014

iPhone 6 en iPhone 6 Plus

Apple zette ooit de toon in smartphoneland met de eerste iPhone. Sindsdien kijken  Apple-fans jaarlijks uit naar ieder nieuw model. Voor sommigen is het een voorbeeld voor de industrie. De iPhones van Apple staan al jaren hoog, maar niet in de top van onze testresultaten. Een reden: met het kleinere scherm lukt het niet om het gebruiksgemak van andere, grotere telefoons te bereiken. Dit jaar bracht Apple eindelijk twee modellen op de markt met schermformaten die vergelijkbaar zijn met de andere merken. Staat Apple dan nu wel bovenaan? Nee, maar toch is er verbetering. Het grotere scherm helpt inderdaad bij het makkelijk aflezen van websites & apps. Er is nog een opvallend winstpunt; de ontvangstkwaliteit. Dat was jarenlang een zwak punt van de vorige generaties. De iPhone 5s scoorde nog een 4,9. De Apple iPhone 6 en de Apple iPhone 6 plus scoren nu een nette 8,2 en 7,8. Andere welkome kleine verbeteringen zijn de iets betere krasbestendigheid van de behuizing en de iets snellere plaatsbepaling bij navigeren. De iPhone had de huidige 'Beste uit de test'-smartphone voorbij kunnen streven als het op de accuduur beter had gescoord. Ook de afdrukvertraging van de camera zou nog korter kunnen. Apple iPhone 5s Motorola Moto X Nokia Lumia 625 Sony Xperia T3 Apple iPhone 6 LG G3 Samsung Galaxy Note 3 OnePlus One Apple iPhone 6 plus

Schrijf je in voor onze gratis e-mails

Blijf op de hoogte van nieuws, acties en tips. Zo bespaar je geld, voorkom je een miskoop én weet je wat jouw rechten zijn als consument.
In onze privacyverklaring lees je hoe we omgaan met je persoonsgegevens en e-mails voor je personaliseren. Afmelden kan altijd.