icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Je browser is verouderd.

Update je browser voor meer veiligheid, snelheid en om deze site optimaal te kunnen gebruiken.

Klik hier om te lezen welke browsers geschikt zijn

Consumentenbond.nl

Inloggen

Vul een geldig e-mailadres in

Vul een wachtwoord in

Beste goedkope smartphones, lente 2019

Test|Een goede smartphone hoeft helemaal niet duur te zijn. Van de ruim 150 geteste modellen zijn dit de 5 beste budgetsmartphones voor €300 of minder.

Andre van Zwet

Andre van Zwet , Expert Elektronica Gepubliceerd op:13 februari 2019

smartphone-algemeen2

Beste smartphones voor €300 of minder

Van de ruim 150 geteste smartphones - van meer dan 20 verschillende merken - selecteren we de beste telefoons voor €300 of minder. Veel toestellen zijn duurder, maar voor €300 of minder zijn er al toestellen verkrijgbaar die veel waar voor hun geld bieden.

Voorkom een miskoop

Met onze test zie je in één oogopslag welke smartphones goed zijn. Maar minstens zo belangrijk: je ziet ook welke je beter niet kunt kopen.

De beste smartphone

Context Specific Graphic COD Mobiel

Waarom zou ik meer dan €300 uitgeven?

De beste smartphones kosten meer dan €300. Ze zijn sneller, hebben een betere camera, meer opslagruimte en zijn vaak stof- en waterbestendig. Op sommige vlakken doen budgetsmartphones niet onder voor duurdere modellen. Bellen met goede spraakkwaliteit kan vaak net zo goed met een goedkope model, en ook de batterijduur is vaak vergelijkbaar met duurdere smartphones.

Hoe selecteren we deze smartphones? 

Alle gekozen smartphones kosten maximaal €300 en hebben minimaal Android 8.0. Het Android 8 besturingssysteem kwam in augustus 2017 op de markt. Ook het Android Beveiligingsniveau moet in de afgelopen 5 maanden zijn bijgewerkt.

Koop liever geen smartphone met oude software. Wij vinden dat fabrikanten hun producten sneller en langer van updates moeten voorzien. Mee eens? Steun onze actie Updaten!

Meer smartphones:

Bekijk de nieuwste selectie smartphones

Beste goedkope smartphones, winter 2019/2020

We maken elk kwartaal een selectie van de beste goedkope smartphones. Daarnaast bekijken we ook de beste goedkope tablets. 

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste artikelen over goedkope smartphones en tablets? Schrijf je in voor de Consumentenbond nieuwsbrief.