icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Je browser is verouderd.

Update je browser voor meer veiligheid, snelheid en om deze site optimaal te kunnen gebruiken.

Klik hier om te lezen welke browsers geschikt zijn

Consumentenbond.nl

Inloggen

Vul een geldig e-mailadres in

Vul een wachtwoord in

Beste goedkope smartphones, winter 2018/2019

Test|Een goede smartphone hoeft helemaal niet duur te zijn. Wij zoeken uit wat de beste budget smartphones onder de €300 zijn. Dit zijn de 5 beste.

Andre van Zwet

Andre van Zwet , Expert Elektronica Gepubliceerd op:22 november 2018

smartphone-gebruik-nov-2018

Beste smartphones voor €300 of minder

Van de ruim 100 geteste smartphones selecteren we de beste telefoons voor €300 of minder. Veel toestellen zijn duurder, maar voor €300 of minder zijn er al toestellen verkrijgbaar die veel waar voor hun geld bieden.

Voorkom een miskoop

Met onze test zie je in één oogopslag welke smartphones goed zijn. Maar minstens zo belangrijk: je ziet ook welke je beter niet kunt kopen.

De beste smartphone

Context Specific Graphic COD Mobiel

Waarom zou ik meer dan €300 uitgeven?

Op sommige vlakken doen budgetsmartphones niet onder voor duurdere modellen. De batterijduur en het bereik van het toestel zijn vaak vergelijkbaar met duurdere smartphones.

De camera op een smartphone is op duurdere modellen over het algemeen een stuk beter. Daarnaast reageren duurdere toestellen over het algemeen sneller. De toestellen in deze selectie hebben allemaal minimaal 32 gigabyte opslagcapaciteit. De Samsung Galaxy A7 (2018) en de Motorola moto z² Play hebben 64 gigabyte. Bij duurdere smartphone heb je vaak nog meer opslagruimte.

Wil je weten welke smartphones het beste uit onze test komen? Bekijk de beste smartphones.

Bekijk de nieuwste selectie smartphones

Beste goedkope smartphones, winter 2019/2020

We maken elk kwartaal een selectie van de beste goedkope smartphones. Daarnaast bekijken we ook de beste goedkope tablets. 

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste artikelen over goedkope smartphones en tablets? Schrijf je in voor de Consumentenbond nieuwsbrief.

Hoe selecteren we deze smartphones? 

Alle gekozen smartphones kosten maximaal €300 en hebben minimaal Android 8.0. Het Android 8 besturingssysteem kwam rond de zomer van 2017 op de markt. Ook het Android Beveiligingsniveau moet in de afgelopen 3 maanden zijn bijgewerkt.

Koop liever geen smartphone met oude software. Wij vinden dat fabrikanten hun producten sneller en langer van updates moeten voorzien. Mee eens? Steun onze actie Updaten!

Toch liever iOS?

Het is goed om de verschillen tussen Android en iOS te bekijken voordat je een keuze maakt. iPhones kosten vaak meer dan €300, daardoor zit er geen iPhone in deze selectie. Toch liever een iPhone? Bekijk de goedkoopste iPhones in onze Vergelijker

Lees ook: