icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

LG Optimus 4X HD

Eerste indruk
|
De LG Optimus 4X HD is de opvolger van de LG Optimus 2X Speed.

Gepubliceerd op: 29 februari 2012

Merk LG

Richtprijs € n.n.b.

Type Optimus 4X HD

LG Optimus 4X HD: preview

Het toestel draait op Android 4.0 en de focus ligt op snelheid met de 1,5 GHz quadcore processor. De stevige batterij (2150 mAh) moet zorgen voor een goede accuduur, ondanks het grote scherm en de flinke processor. Toch heeft LG dit krachtige geheel weten op te bergen in een zeer slanke behuizing, waarvan de achterkant nogal plastic aandoet.

Riant display

Dit topmodel van LG heeft een riant 4,7 inch 'true HD IPS display'; een zeer scherp scherm dat rustig is voor de ogen. Het oogt bijna alsof je naar papier kijkt. Leg je het scherm direct naast een super amoled scherm, dan is het ongetwijfeld een stuk minder fel met minder verzadigde kleuren, maar wij vinden het juist erg prettig lezen.

Camera kan beter LG Optimus 4x HD 2

Aan de voorkant zit een 1,3 megapixel camera voor videobellen; aan de achterkant een 8 megapixel camera met autofocus en LED-flits. De cameraprestaties van het prototype dat op het Mobile World Congress te zien was, waren erg teleurstellend. Het automatisch scherpstellen met de autofocus ging slecht en de genomen foto's waren stuk voor stuk onscherp. Ze waren sterk overbelicht en bevatten erg veel ruis. Voor de video-opnamen gold hetzelfde. LG heeft gelukkig nog bijna een half jaar de tijd om dit met een software-update recht te trekken, want het toestel komt pas in het derde kwartaal van 2012 op de markt. De prijs is nog niet bekend.

Vond je dit artikel interessant?

Blijf per e-mail op de hoogte van nieuws, acties en tips. Zo bespaar je geld, voorkom je een miskoop én weet je wat jouw rechten zijn als consument.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Ben je ingelogd op onze website en heb je de personalisatie cookies geaccepteerd? Dan combineren we je klikgedrag met je persoonlijke gegevens. Zo ontvang je e-mails die zijn afgestemd op jouw interesses. Afmelden kan altijd. Lees ook onze privacyverklaring.

Meer eerste indrukken

Meer eerste indrukken