icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest
Van hypotheek tot verhuisdoos |

Stap voor stap naar je nieuwe huis.

icoon nieuw huis
WAARSCHUWING-ICOON2

Koop deze Samsungs niet:

Galaxy S7, S7 Edge of J3 2016

Microsoft Lumia 650

Eerste indruk | De Microsoft Lumia 650 is een smartphone met Windows 10. Hij is dun, licht en heeft een mooi ontwerp. Wie een betaalbare Windows-smartphone zoekt, moet zeker even verder lezen over de Microsoft Lumia 650.
Wouter Rensink
Wouter Rensink

Expert Elektronica

Gepubliceerd op:  25 februari 2016


Merk Microsoft

Richtprijs € 230


Type Lumia 650


Microsoft Lumia 650 1e indruk

Microsoft Lumia 650: review

Conclusie

De Lumia 650 is een smartphone die qua prijs (€230) het midden houdt tussen de Lumia 550 van rond de €100 en het meer dan €500 kostende topmodel Lumia 950. Op dit prijspunt vinden we meestal de interessantste telefoons betreft prijs-kwaliteitverhouding en de Lumia 650 maakt een sterke eerste indruk.

Microsoft Lumia 650 voorkantWindows op je mobiel

Deze mobiele telefoon is voorzien van Windows 10. Het is een minder populair, maar volwaardig besturingssysteem. Het grote voordeel is de gelijkenis met Windows op een pc, waardoor je de bediening zo onder de knie hebt. Dat betekent dat je ook bekende apps krijgt, zoals Office voor je documenten en OneDrive voor bestandssynchronisatie via de cloud. Het nadeel van Windows op je smartphone is dat er minder apps beschikbaar zijn.

Twijfel je tussen Android, iOS en Windows? We helpen je bij de keuze voor een besturingssysteem.

Mooier dan we gewend zijn

Windows-telefoons krijgen meestal geen al te hoge rapportcijfers in onze mobiele-telefoontest. Ook zien ze er meestal niet zo gelikt uit. Met de Lumia 650 moet daar verandering in komen. Het is een mooie telefoon met een aluminium frame, verkrijgbaar in mat-wit en mat-zwart. De batterijklep sluit zo nauwkeurig dat je amper ziet dat het open kan. Door de klep te verwijderen kun je de batterij verwisselen.

Belangrijker is het prettige handgevoel. Dat komt doordat de telefoon dunner dan 7 millimeter is en maar 122 gram weegt. Dat is lichter dan populaire telefoons als de Samsung Galaxy S6 (139 gram), Apple iPhone 6s (143 gram) en LG G4 (157 gram).

Beeldscherm

De telefoon is uitgerust met een OLED-beeldscherm met een diagonaal van 5 inch (12,7 cm). OLED is een moderne schermtechnologie met een goed contrast (zwart is écht zwart). Hierover kun je meer lezen in het dossier televisies.

Camera

Microsoft Lumia 650 achterkantAan de voorzijde tref je een 5 megapixel-camera voor selfies en videobellen. Het is een groothoekcamera, waardoor er méér beeld in de breedte wordt vastgelegd. Aan de achterkant zit een 8 megapixel-camera die op het eerste gezicht acceptabele foto's maakt.

De Microsoft Lumia 650 is een telefoon met een interesse prijs-kwaliteitverhouding. Het is een uitgelezen mogelijkheid om een aantrekkelijke Windows 10-telefoon te bemachtigen. Of deze telefoon een geduchte concurrent zal zijn voor Android-telefoons van dezelfde prijs? Daar zijn we nog niet over uit. Om dat te bepalen, gaat de telefoon door een test in ons laboratorium waarin we extra kritisch kunnen kijken naar zaken als de ontvangststerkte, batterijduur en camerakwaliteit.

Bekijk ook eens de testresultaten van de Microsoft Lumia 950 en de 950 XL en kom over een tijdje terug naar onze Mobiele telefoonvergelijker voor de testresultaten van de nieuwe Lumia 650.

Lees ook:

Wat is de Microsoft Lumia 650?

Microsoft Lumia 650 specsDe Microsoft Lumia 650 is een smartphone met Windows 10. Het valt op dat deze smartphone er een stuk fraaier uitziet dan andere Lumia's.

Microsoft Lumia 650

 Besturingssysteem  Windows Mobile 10
 Beeldscherm  5 inch
 Resolutie  720 x 1280 pixels
 Pixeldichtheid  297 ppi
 Gewicht  122 gram
 Afmetingen  142 x 70.9 x 6.9 mm
 Processor  Quad-core 1,3 GHz
 Werkgeheugen  1 GB
 Opslagcapaciteit  16 GB
 SD-mogelijkheid  ja tot 200 GB
 Verbinding  3G, 4G, wifi, nfc, fm-radio
 Camera  8 megapixel met led-flits
 Selfiecamera  5 megapixel
 Prijs  €230
 Verkrijgbaarvanaf  februari 2016


Benieuwd naar de Microsoft Lumia 650? Lees dan onze review!

Lees ook:

Meer eerste indrukken

Meer eerste indrukken