! Je browser is verouderd.

Update je browser voor meer veiligheid en snelheid om deze site optimaal te kunnen gebruiken.

Klik hier om te lezen welke browsers geschikt zijn

icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Wearables: goede merken

Test
|
Zo’n 2300 consumenten deden mee ons aan panelonderzoek over wearables, de verzamelnaam voor activity trackers en smartwatches. Wij vroegen hen over welke merk ze het meest tevreden waren en welk merk er niet zo goed vanaf komt. Wat bleek: één merk steekt er met kop en schouders bovenuit.
Stefan Vrijdag

Stefan Vrijdag , Expert Elektronica Gepubliceerd op: 14 februari 2020

Merkentrouw

 1. 1
  Merkentrouw

  Als je een nieuwe activity tracker of smartwatch zou kopen, van welk merk zou hij dan zijn? We stelden deze vraag aan een panel van zo'n 2300 consumenten. Er is een merk wat met kop en schouders boven de rest uit steekt. Tussen de andere merken zijn er behoorlijke verschillen. 

 2. 2
  Mankementen

  Ongeveer 1 op de 7 gebruikers geeft aan dat hun wearable wel eens een mankement heeft vertoond of defect is geweest. Ongeveer de helft van de gebruikers met een defect of mankement geeft aan daar binnen een jaar al van last te hebben gehad. 

 3. 3
  Polsbandje stuk

  De meeste klachten van gebruikers gaan over het polsbandje dat niet meer te gebruiken is. Bij activity trackers is dat percentage hoger dan bij smartwatches. 

Welke merken hebben we vergeleken?

Apple 
Fitbit
Garmin
Huawei
Polar
Samsung
TomTom
Xiaomi

Conclusie

Bij .... is het percentage klachten hoger dan bij ..... Bijna .... van de gebruikers meldt binnen een jaar een probleem. Bij .... is het iets minder dan de helft. 

Polsbandje stuk

De meeste klachten gaan over het polsbandje dat niet meer te gebruiken is. Bij .... is dat percentage hoger dan bij ..... Bij Garmin en Fitbit geeft .... van de gebruikers aan er problemen mee te hebben.

Benieuwd naar de testresultaten?

Word lid en krijg direct toegang tot alle testresultaten van onze experts.

Word lid

Al lid? Log dan in

Arrow_Blue