! Je browser is verouderd.

Update je browser voor meer veiligheid en snelheid om deze site optimaal te kunnen gebruiken.

Klik hier om te lezen welke browsers geschikt zijn

icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Wifiservice van providers

Je mag een goed functionerend wifinetwerk uit het modem van je provider verwachten. En ook hulp om dat voor elkaar te krijgen. Welke service bieden de verschillende internetproviders? Wat zijn de beloftes en waar moet je opletten?

Silvia Smit

Silvia Smit , Expert Elektronica Bijgewerkt op:13 augustus 2020

wifi-signaal

Klagen bij provider helpt

Ruim een derde van de leden van ons internetpanel heeft het afgelopen jaar te maken gehad met een traag of haperend wifinetwerk. En dat vaak in meerdere kamers. Ze probeerden van alles op te lossen en verreweg het meeste succesvol bleek het bellen van de klantenservice van de internetprovider.

Bij de klagende consumenten verhielp de helpdesk de klachten over wifi geheel (43%) of gedeeltelijk (37%). Bellen naar je provider helpt dus. Opvallend is dat de helft van de klachten werd opgelost doordat de provider de 'oude' modem/router omwisselde voor een nieuwe.

Wat is de beste provider voor jou?

Voer een geldige postcode in

Voer een geldig huisnummer in

Kies je huidige provider

Wifiservice van Ziggo, KPN en T-Mobile

Providers Ziggo, KPN en T-Mobile hebben een zogenaamde wifiservice voor klanten met beloftes en voorwaarden. Bij KPN en T-Mobile is de wifiservice gratis voor nieuwe en bestaande klanten. Bij Ziggo moeten bestaande klanten ervoor betalen. Je krijgt één of meerdere wifi-versterkers geleverd: een apparaat dat het wifisignaal in je huis versterkt. 

  Andere providers bieden vooralsnog geen wifiservice met beloftes en voorwaarden. Ze bieden wel telefonische en online hulp met bijvoorbeeld een stappenplan, veelgestelde vragen en video's. Het inschakelen van een monteur kan bij de meeste providers, maar die is dan meestal niet gratis.

  Wifiservice van XS4All

  XS4All heeft geen echte wifiservice, maar internetabonnees kunnen wel wifihulp krijgen van de algemene helpdesk. Als de medewerker het nodig vindt om de wifiproblemen op te lossen stuurt hij ‘gratis’ een wifiversterker. Gratis staat tussen aanhalingstekens omdat XS4All wel van je verlangt dat je voor 12 maanden bijtekent en de verzendkosten betaalt.

  Tips bij problemen met wifi

  Jaarlijks betaal je honderden euro's aan abonnementskosten voor internet en tv. Daarvoor mag je een goed functionerend wifinetwerk uit de modem/router van je provider verwachten. En ook hulp van de provider om dat voor elkaar te krijgen.

  • Neem contact op met de helpdesk van je provider en vraag om een oplossing.
  • Wil de provider een monteur sturen? Vraag of de monteurskosten vervallen als de modem/router te oud blijkt te zijn en moet worden vervangen door een nieuwe.
  • Voor een goed wifinetwerk is meestal geen sneller internetabonnement nodg. Wel vaak een extra wifizender of een nieuwe modem/router.

  Meld je aan voor de Providermonitor

  Of je nu een minder bekende provider hebt of bij de grote jongens zit. Jouw mening is belangrijk voor ons. 

  Ik doe mee

  Allesin1

  Lees meer:

  Nieuw & interessant

  • routers eersteindruk ziggo extra wifi punt
   Eerste indruk | 29 jul.

   Ziggo Wifibooster via internetkabel (Ziggo-C7)

   Op zolder geen internet? Een draadloos signaal, zoals je eigen wifinetwerk, heeft een beperkt bereik. Ziggo claimt dat zijn wifibooster via internetkabel een goede en simpele oplossing is. Wij probeerden hem uit.
  • Google-Nest_Wifi
   Eerste indruk | 8 jun.

   Google Nest Wifi

   De Google Nest Wifi maakt de belofte van snel wifi in het hele huis waar. Hij is wel aan de prijs, als je meerdere wifipunten nodig hebt. Een leuke extraatje is de in de wifipunten ingebouwde spraakgestuurde assistent.
  • ziggo-wifi-assistant-intro-vulling
   Eerste indruk | 14 nov.

   Ziggo Wifi Assistant

   De Ziggo Wifi Assistant is een goede start om wifi-problemen aan te pakken. De app verricht geen wonderen maar helpt wel.
  • Ziggo Connect Box - intro
   Eerste indruk | 4 nov.

   Ziggo Connect Box (Arris)

   De snelheid en het bereik van het standaard wifimodem van Ziggo zijn meestal goed genoeg. Maar je kunt hem niet overal goed voor gebruiken.