icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest
Genomineerd voor Website van het Jaar |

Wij gaan ervoor. Jij ook? Stem meteen

website van het jaar 2017

Bigbank uit Estland lanceert deposito's

Nieuws | Wie geld overheeft en dat voor lange(re) tijd tegen een gunstig tarief wil vastzetten, kan sinds kort ook terecht bij de Bigbank. Deze uit Estland afkomstige bank biedt op zijn spaardeposito's op internet - variërend van 6 maanden tot 5 jaar - rentepercentages van 3,1% tot 4,2% (4,25% voor bedragen tussen de €10.000 en €100.000).
Rien Meijer
Rien Meijer

Expert Geld & Verzekering

Gepubliceerd op:  18 januari 2012

Snel naar:


Bigbank nestelt zich daarmee in de top van de Nederlandse depositomarkt. Houd er wel rekening mee dat de spaartegoeden bij Bigbank (tot €100.000) onder het depositogarantiestelsel van Estland vallen.

Europese regels

Voor wie daarbij angstige visioenen krijgt van Icesave, de oorspronkelijk IJslandse internetbank die in 2008 failliet ging: Bigbank heeft wel een aantal zaken vóór op Icesave. Zo is de Estse economie geen luchtbel die drijft op een topzware financiële sector en is het land lid van de Europese Unie, dus gebonden aan de Europese regels.

Bigbank, dat geen gewone spaarrekeningen aanbiedt, wil het opgehaalde spaargeld uitlenen in de vorm van consumentenkredieten in EU-landen.

Bron: www.bigbank.nl