icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest
Genomineerd voor Website van het Jaar |

Wij gaan ervoor. Jij ook? Stem meteen

website van het jaar 2017

Sparen via creditcard niet zo voordelig

Nieuws | Sparen via je creditcard is niet zo gunstig als het lijkt. De rente die je ontvangt is aantrekkelijk, maar daar staat wel tegenover dat je ook kosten betaalt. Een creditcard nemen speciaal voor de spaarrente is daardoor niet zo aantrekkelijk.
Rien Meijer
Rien Meijer

Expert Geld & Verzekering

Gepubliceerd op:  9 maart 2010


De rentegevende creditcards leveren 2,75% rente op, tegen maximaal 2,6% op een gewone spaarrekening zonder beperkende voorwaarden. Een goedkope kaart kost echter €15 per jaar. Dat betekent dat je het hele jaar minstens een tegoed van €545 op de kaart moet hebben, wil je quitte spelen. Bij de World Card Platinum, met €154 per jaar de duurste, is dit zelfs €5600.

Er zijn 14 creditcards die rente geven op een positief tegoed, waaronder de Bijenkorf Card, de ANWB Visa Card, de Heineken E-Card en de Eredivisie Visa Card. Al deze kaarten worden uitgegeven via International Card Services (ICS) en geven nu nog 2,75% rente op een spaarsaldo. Per 1 april 2010 wordt dit verlaagd naar 2,25%, omdat ICS verwacht dat 'hier mensen op afkomen' door de recente belangstelling voor dit onderwerp, aldus een woordvoerder van ICS.