icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest
Van hypotheek tot verhuisdoos |

Stap voor stap naar je nieuwe huis

icoon nieuw huis

Archief Spaarrekeningen

Hier vind je alle eerder verschenen artikelen binnen Spaarrekeningen.


2017

Nieuws | 29 juni 2017

Spaartaks weer in de steigers

Terwijl de rente op spaarrekeningen afstevent op 0%, wordt het spannend wat er op Prinsjesdag besloten gaat worden over de rendementsheffing in de komende jaren. Dat meldt de Geldgids.

Nieuws | 28 juni 2017

Haal het maximale uit je geld

Sparen is veilig, maar weinig rendabel. Alternatieven gaan met meer risico gepaard, maar kúnnen ook meer opleveren. Met de splinternieuwe Keuzehulp van de Consumentenbond helpen we jou het maximale uit je geld te halen.

21 juni 2017

Beleggen

Beleggingsinstellingen presenteren hun producten nogal eens als gelijkwaardig, maar beter renderend alternatief voor sparen. Er is echter één cruciaal verschil: je inleg is niet gegarandeerd en je kunt dus ook geld verliezen.

Eerste indruk | 16 juni 2017

DHB CombiSpaarrekening

De nieuwe DHB CombiSpaarrekening zit ergens tussen een gewone spaarrekening en een korte-termijndeposito in. Omdat je geldopnames 33, 66 of 99 dagen van tevoren aankondigt, krijg je een hogere spaarrente.

Nieuws | 12 juni 2017

Beleggingsinstellingen gaan te ver

‘Neem afscheid van uw spaarvarken. Begin met beleggen.’ Met boodschappen als deze gaan banken en andere beleggingsinstellingen veel te ver, aldus de Consumentenbond en toezichthouder AFM.

Nieuws | 8 juni 2017

Bigbank verhoogt depositorentes

Met een flinke renteverhoging heeft Bigbank zijn positie als koploper van de depositomarkt verstevigd. De rente op een 1-jaars deposito gaat het hardst omhoog, van 0,8 naar 1,1%.

Nieuws | 2 juni 2017

SNS verlaagt spaarrente

2 maanden na de introductie van het Combinatievoordeel, om trouwe klanten te belonen met onder meer extra spaarrente, verlaagt SNS de rente op vrijwel alle spaarproducten.

Nieuws | 31 mei 2017

Nog 3 weken voor klanten DSB en Icesave

11.500 oud-klanten van DSB, Icesave, Van der Hoop en Indover hebben nog 3 weken om misgelopen rente te claimen. Zij kunnen gezamenlijk aanspraak maken op zo’n €800.000 aan wettelijke rente over hun tegoeden bij de failliete banken.

Nieuws | 23 mei 2017

Rente op deposito’s iets gestegen

De daling van de rentetarieven bij gewone spaarrekeningen duurt voort, maar bij lange-termijndeposito’s een voorzichtige kentering zichtbaar met iets hogere rentes.

Nieuws | 12 mei 2017

Beleggen in Bright New World extreem risicovol

Beleggen in het huisfonds Bright New World van Wijs & Van Oostveen is extreem risicovol. De vermogensbeheerder is daar echter niet duidelijk over in de prospectus. Het beleggingsbeleid blijkt bovendien selectief en onduidelijk.

Nieuws | 2 mei 2017

Belasting spaargeld omlaag

De omstreden vermogensrendementsheffing gaat in 2018 en 2019 verder omlaag. Met name spaarders met een vermogen tussen de €25.000 en €100.000 gaan hierdoor minder belasting betalen.

Nieuws | 1 mei 2017

SNS schrapt boete bij verduurzamen

Bij ASN Bank, BLG Wonen, RegioBank en SNS kun je nu ook boetevrij opnemen van een termijndeposito als je het geld gebruikt om je woning te verduurzamen.

Nieuws | 11 april 2017

Kwartaalsparen loont altijd bij NIBC

Spaarders bij NIBC Direct krijgen een bonusrente van 0,05% als ze hun geld verplaatsen naar een NIBC Direct Kwartaalspaarrekening. Dit loont altijd, aangezien de basisrente precies hetzelfde is als op een ‘gewone’ NIBC Direct Internetspaarrekening.

Nieuws | 6 april 2017

Meerderheid vindt bedachtzaam uitgeven belangrijk

In het kader van de week van het geld vroegen wij Twitteraars wat ze hopen dat hun (klein)kind leert over omgaan met geld. 72% vindt bedachtzaam uitgeven belangrijk.

Nieuws | 27 maart 2017

Voor kinderen loont sparen nog wél

Acht op de tien jongeren van 11 t/m 16 hebben een betaalrekening en driekwart heeft een spaarrekening. Dat blijkt uit onderzoek van Wijzer in Geldzaken in het kader van de Week van het geld.

Nieuws | 24 maart 2017

Kwart haalt spaargeld weg bij bank bij 0% rente

Als de spaarrente 0 procent wordt, haalt bijna een kwart van onze poll-stemmers zijn/haar spaargeld weg bij de bank. Dat blijkt uit onze poll op Twitter.

Nieuws | 22 maart 2017

Klanten failliete banken krijgen alsnog rente

Naar schatting 18.000 voormalige klanten van de failliete banken DSB, Icesave, Indover en Van der Hoop komen alsnog in aanmerking voor aanvullende rente over hun uitkering.

Eerste indruk | 15 maart 2017

Combinatievoordeel SNS

SNS gaat klanten met een betaalrekening vanaf 1 april belonen met een hogere spaarrente en lágere verzekeringspremie. Al langer gold een rentekorting van 0,25% op een SNS Hypotheek.

Eerste indruk | 2 maart 2017

Knab Vermogensbeheer

Met sparen valt momenteel geen droog brood te verdienen. Daarom proberen banken hun klanten warm te krijgen voor beleggen. Zo verlaagde Knab onlangs de drempel voor zijn dienst Vermogensbeheer.

Nieuws | 13 februari 2017

ASR Bank verhóógt spaarrente

Voor het eerst in lange tijd is er een bank die de rente op een gewone spaarrekening verhoogt. Bij ASR Bank gaat de rente op een internet spaarrekening van 0,5 naar 0,6%.


Zoek binnen de website

Vul een zoekterm in