icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest
Genomineerd voor Website van het Jaar |

Wij gaan ervoor. Jij ook? Stem meteen

website van het jaar 2017

Archief Spaarrekeningen

Hier vind je alle eerder verschenen artikelen binnen Spaarrekeningen.


2017

17 oktober 2017

Veranderingen in de vermogensbelasting

De vermogensrendementsheffing ligt al geruime tijd onder vuur. In 2017 is een daling ingezet richting het daadwerkelijk behaalde rendement.

Nieuws | 13 oktober 2017

Grens belastingvrij sparen naar €30.000

Spaarders hoeven in 2018 over bedragen tot €30.000 geen vermogensbelasting te betalen. Voor stellen geldt dat tot €60.000.

Nieuws | 4 oktober 2017

Groene financiering in trek, maar waar zijn de producten?

De markt voor groene financiering zit flink in de lift. En ruim twee derde van de consumenten vindt het belangrijk dat zijn spaargeld op duurzame wijze wordt geïnvesteerd. Dat constateert De Nederlandsche Bank (DNB). Gek genoeg kan de bewuste consument zijn ‘groene’ geld al een tijdlang bijna nergens kwijt.

Nieuws | 28 september 2017

Kennis garantiestelsel moet beter

Nederlanders hebben onvoldoende kennis van het depositogarantiestelsel dat hun spaargeld beschermt. Dat blijkt uit een onderzoek van De Nederlandsche Bank (DNB).

Nieuws | 27 september 2017

ICBC Bank weert depositospaarders

De Chinese ICBC Bank verstrekt vanaf 2 oktober 2017 geen spaardeposito’s meer aan consumenten. Gezien de rentes die ICBC het laatste jaar bood, is dat nauwelijks een verlies te noemen. Voor bestaande spaarders verandert er, tot het moment dat hun deposito’s vrijvallen, niets.

Nieuws | 20 september 2017

Aanpassingen spaartaks op lange baan

Nieuwe aanpassingen aan de vermogensrendementsheffing, die de heffing in box 3 meer in lijn moeten brengen met de werkelijk behaalde rendementen, worden overgelaten aan een volgend kabinet.

19 september 2017

Vervroegde opname van een deposito

Gedurende de looptijd van het spaardeposito kun je in principe niet over je geld beschikken. Bij een aantal banken moet je een boete betalen bij tussentijdse opname.

Nieuws | 18 september 2017

Gratis inzage BKR-registraties in 2018

Vanaf eind mei 2018 is het opvragen van je eigen gegevens bij het het Bureau Kredietregistratie (BKR) gratis.

Eerste indruk | 14 september 2017

Rabo Groen SpaarDeposito

Voor het eerst sinds juli 2016 kun je weer fiscaal ondersteund groen sparen. De Rabobank rekent alleen zulke hoge kosten voor zijn Groen Spaardeposito, dat van het fiscale voordeel weinig overblijft.

Nieuws | 13 september 2017

Groen sparen kan weer

Je kunt weer fiscaal aantrekkelijk groen sparen. Rabobank heeft zijn Groen SpaarDeposito ‘beperkt’ opengesteld. Het gaat om deposito’s met een looptijd van 1, 2 of 3 jaar, waarop het rendement (uitsluitend door de fiscale voordelen) 1,56% is.

Nieuws | 29 juni 2017

Spaartaks weer in de steigers

Terwijl de rente op spaarrekeningen afstevent op 0%, wordt het spannend wat er op Prinsjesdag besloten gaat worden over de rendementsheffing in de komende jaren. Dat meldt de Geldgids.

Nieuws | 28 juni 2017

Haal het maximale uit je geld

Sparen is veilig, maar weinig rendabel. Alternatieven gaan met meer risico gepaard, maar kúnnen ook meer opleveren. Met de splinternieuwe Keuzehulp van de Consumentenbond helpen we jou het maximale uit je geld te halen.

21 juni 2017

Beleggen

Beleggingsinstellingen presenteren hun producten nogal eens als gelijkwaardig alternatief voor sparen, met een beter rendement. Er is echter één cruciaal verschil: je inleg is niet gegarandeerd en je kunt dus ook geld verliezen.

Eerste indruk | 16 juni 2017

DHB CombiSpaarrekening

De nieuwe DHB CombiSpaarrekening zit ergens tussen een gewone spaarrekening en een korte-termijndeposito in. Omdat je geldopnames 33, 66 of 99 dagen van tevoren aankondigt, krijg je een hogere spaarrente.

Nieuws | 12 juni 2017

Beleggingsinstellingen gaan te ver

‘Neem afscheid van uw spaarvarken. Begin met beleggen.’ Met boodschappen als deze gaan banken en andere beleggingsinstellingen veel te ver, aldus de Consumentenbond en toezichthouder AFM.

Nieuws | 8 juni 2017

Bigbank verhoogt depositorentes

Met een flinke renteverhoging heeft Bigbank zijn positie als koploper van de depositomarkt verstevigd. De rente op een 1-jaars deposito gaat het hardst omhoog, van 0,8 naar 1,1%.

Nieuws | 2 juni 2017

SNS verlaagt spaarrente

2 maanden na de introductie van het Combinatievoordeel, om trouwe klanten te belonen met onder meer extra spaarrente, verlaagt SNS de rente op vrijwel alle spaarproducten.

Nieuws | 31 mei 2017

Nog 3 weken voor klanten DSB en Icesave

11.500 oud-klanten van DSB, Icesave, Van der Hoop en Indover hebben nog 3 weken om misgelopen rente te claimen. Zij kunnen gezamenlijk aanspraak maken op zo’n €800.000 aan wettelijke rente over hun tegoeden bij de failliete banken.

Nieuws | 23 mei 2017

Rente op deposito’s iets gestegen

De daling van de rentetarieven bij gewone spaarrekeningen duurt voort, maar bij lange-termijndeposito’s een voorzichtige kentering zichtbaar met iets hogere rentes.

Nieuws | 12 mei 2017

Beleggen in Bright New World extreem risicovol

Beleggen in het huisfonds Bright New World van Wijs & Van Oostveen is extreem risicovol. De vermogensbeheerder is daar echter niet duidelijk over in de prospectus. Het beleggingsbeleid blijkt bovendien selectief en onduidelijk.


Zoek binnen de website

Vul een zoekterm in