icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest
Genomineerd voor Website van het Jaar |

Wij gaan ervoor. Jij ook? Stem meteen

website van het jaar 2017

Nationale-Nederlanden onderzoekt uitvaartsparen

Nieuws | Verzekeringsconcern Nationale-Nederlanden onderzoekt of het een bankspaarproduct voor de kosten van de uitvaart gaat invoeren. Deze mogelijkheid van banksparen is sinds 1 januari 2010 wettelijk mogelijk, maar wordt vooralsnog door geen enkele partij aangeboden. Dit in schril contrast tot het banksparen voor de andere bestedingsdoelen: als aanvulling op het pensioen, voor de aflossing van de hypotheek en met een gouden handdruk.
Rien Meijer
Rien Meijer

Expert Geld & Verzekering

Gepubliceerd op:  19 juli 2012


Uit onderzoek van de Consumentenbond in mei 2011 kwam naar voren dat van de grote banken alleen de Rabobank interesse had voor het zogenoemde 'uitvaartsparen', al had het toen al 'geen prioriteit' bij de Rabo. ING en ABN Amro hadden en hebben überhaupt geen belangstelling. De banken vinden de potentiële markt te klein voor een apart product.

Fiscaal voordeel

Ter illustratie: middels banksparen kunnen mensen maximaal €6859 sparen voor hun uitvaart, zonder in aanmerking te komen voor de vermogensrendementsheffing van 1,2%. Per rekening komt het fiscale voordeel daarmee neer op maximaal zo'n €80.

Actief

Nationale-Nederlanden is sinds eind 2011 actief op de markt voor banksparen. De verzekeraar, onderdeel van ING, voert momenteel drie producten: Aanvullend Pensioen Sparen, Aanvullende Pensioen Uitkering en Banksparen Ontslagvergoeding.