icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest
Bekijk de Vlucht Claim Service |

Compensatie tot €600 per persoon

VluchtClaimService

Slapende tegoeden wakker geschud

Nieuws | Denk je dat je overleden familielid nog een spaarbankboekje heeft, maar je weet niet waar? Vanaf begin volgend jaar kun je terecht bij het digitale loket voor slapende tegoeden.
Rien Meijer
Rien Meijer

Expert Geld & Verzekering

Gepubliceerd op:  9 juli 2013


Dit loket is een initiatief van de banken en wordt ondergebracht bij de Nederlandse Vereniging van Banken (NVB). Je kunt er niet alleen slapende spaarbankboekjes opvragen, maar ook betalingsrekeningen en aandelenportefeuilles. De NVB maakt de contactgegevens later dit jaar bekend.

Je moet wel met bewijsstukken aantonen erfgenaam te zijn. Daarna onderzoekt het loket voor slapende tegoeden (een echte naam is er nog niet) of er inderdaad geld ligt bij banken, waar je recht op hebt. Daarna krijg je een mail bij welke bank je eventueel geld op kunt vragen. Dat opvragen moet je vervolgens zelf gaan doen.

Het is niet bekend hoeveel miljoenen slapende tegoeden er in Nederland zijn. In België bestaat er al sinds 2008 een vergelijkbaar loket. De Vlaamse krant Het Belang van Limburg becijferde dat er vorig jaar in België 1,5 miljoen slapende rekeningen waren. Bij elkaar goed voor €70 miljoen.

Het Nederlandse Verbond van Verzekeraars heeft al jaren een vergelijkbaar loket voor slapende verzekeringspolissen en lijfrentes. Alle informatie staat op www.allesoververzekeren.nl/themas/verloren-levensverzekeringspolis. Bellen kan ook: (070) 333 85 00. 

Bron: NVB

Meer nieuws

Meer nieuws

Test spaarrekeningen