icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest
Genomineerd voor Website van het Jaar |

Wij gaan ervoor. Jij ook? Stem meteen

website van het jaar 2017

Spaarloonregeling per 1 januari 2012 afgeschaft

Nieuws | De spaarloonrekening stopt met ingang van het komende jaar. Je kunt het opgebouwde spaartegoed dan zonder fiscale boete opnemen. Je mag het echter ook op de geblokkeerde spaarrekening laten staan. Elk jaar komt dan een deel vrij, zodat in 2016 geen geld meer op deze rekening staat.
Rien Meijer
Rien Meijer

Expert Geld & Verzekering

Gepubliceerd op:  10 oktober 2011


Heb je minder vermogen dan de voor jou geldende vrijstelling vermogensrendementsheffing dan is het verstandig om het geld op te nemen en te parkeren op een beter renderende spaarrekening. Een overzicht hiervan staat in de spaarwijzerin dit dossier.

Het is voordelig om het geld te laten staan als je de vrijstelling al hebt benut en de rentevergoeding niet meer dan 1,2% lager is dan op een andere spaarrekening.

Wie een (dure) lening heeft lopen, doet er verstandig aan het geld op te nemen en daarmee (een deel van de) lening af te lossen.

De vrijstelling vermogensrendementsheffing bedraagt in 2011 €20.785. Partners hebben een dubbele vrijstelling. Voor wie minderjarige kinderen heeft of  ouder is dan 65 jaar, kan de vrijstelling hoger zijn.

Bron: Belastingplan 2012; Tweede Kamer der Staten-Generaal nr. 33003.