icon-menulogo_footerpredssymbol-afradersymbol-bestekoopsymbol-besteuittest
Consumentenbond.nl
Energierekening omlaag? Schrijf je nu in|

Bespaar mogelijk honderden euro’s met ons Energiecollectief.

icoon Energiecollectief

Grote trek naar termijndeposito’s

Nieuws | De afgelopen 12 maanden hebben zo'n 1,1 miljoen huishoudens hun spaargeld op een andere spaarrekening gezet. Ze kiezen daarbij massaal voor de termijndeposito, waarop ze hun geld in de meeste gevallen voor één jaar vastzetten. Deze spaarvorm werd een jaar geleden nog door 6% van de spaarrekeningopeners afgesloten, nu door maar liefst 37% van de huishoudens.
Rien Meijer

Expert Geld & Verzekering

Gepubliceerd op:  28 juni 2012


Volgens TNS NIPO, dat onderzoek deed onder 2653 huishoudens, verwacht een groot deel van de spaarders een steeds lagere rente en kiest men daarom voor de zekerheid van een vaste rente. De ondervraagde consumenten stappen gemiddeld over als het renteverschil tussen de oude en nieuwe spaarrekening 0,75% is.

Eerder deze week riep toezichthouder De Nederlandsche Bank mensen nog op om (meer) te gaan sparen of de hypotheek versneld af te lossen. Dit vanwege de sombere financiële vooruitzichten voor de komende jaren: lagere pensioenen, dalende huizenprijzen en stijgende zorgkosten.

In de Spaar- en Depositowijzers van de Consumentenbond kun je eenvoudig zien waar je meer rendement uit je spaargeld kunt halen.

Wil je op de hoogte blijven van spaarrekeningen waar je een hogere rente ontvangt dan op je huidige rekening? Abonneer je dan op onze gratis SpaarAlert en word wekelijks of maandelijks op de hoogte gehouden.

Bron: TNS NIPO.Meer nieuws

Meer nieuws

Test spaarrekeningen