icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Archief sparen en beleggen

Hier vind je alle eerder verschenen artikelen binnen Sparen en Beleggen.


2018

Nieuws | 28 februari 2018

NN Bank geeft slecht voorbeeld

Nationale-Nederlanden Bank blijft bij zijn weigering om klanten te compenseren voor rente die zij mislopen als gevolg van het samengaan met Delta Lloyd en Ohra.

Nieuws | 19 februari 2018

Hulp bij woekerpolis op Nationale Ontwoekerdag

Consumenten die willen weten wat ze moeten doen met hun woekerpolis, kunnen woensdag 7 maart terecht op de Nationale Ontwoekerdag in Utrecht.

Eerste indruk | 15 februari 2018

Binck Sparen

BinckBank gaat bemiddelen tussen buitenlandse banken en Nederlandse spaarders die op zoek zijn naar een hogere spaarrente. De deelnemende banken betalen voor de bemiddeling, die voor de consument gratis is. Binck volgt hiermee het voorbeeld van de Duitse platforms Savedo en Raisin, waarmee de Nederlandse online bank samenwerkt.

Nieuws | 7 februari 2018

Scherpe rente Belgische bank CKV gaat omlaag

Wie nog wil profiteren van de huidige relatief hoge spaarrentes van de Belgische CKV Spaarbank, moet er snel bij zijn.

Nieuws | 25 januari 2018

Let op nepnieuws beleggingsfraudeurs

Beleggingsfraudeurs zetten nepnieuws in via de sociale media om zieltjes te winnen. Deze berichten worden soms overgenomen door nieuwsdiensten.

Nieuws | 10 januari 2018

Rabo GeneratieSparenPlus

Rabo GeneratieSparenPlus - en de vergelijkbare Royaal Rekening van ABN Amro - zijn een uitkomst voor met name ouders en grootouders die graag willen sparen voor hun (klein)kinderen, zonder de controle over het geld kwijt te raken.

Eerste indruk | 5 januari 2018

Peaks

Peaks is een beleggingsapp waarmee je digitaal wisselgeld verzamelt door alle transacties op je betaalrekening te laten afronden op hele euro's. Beleggen via Peaks gaat makkelijk, maar wat levert het op?

Eerste indruk | 2 januari 2018

DELA CoöperatiespaarPlan

Het CoöperatiespaarPlan van coöperatieve verzekeraar DELA is een spaarverzekering met een minimale looptijd van 10 jaar. De spaarverzekering is vooral bedoeld om te sparen voor je (klein)kind, maar je kunt hem ook voor jezelf afsluiten. Vaak sluiten ouders of grootouders bij de geboorte een spaarrekening af voor 18 jaar, doorgaans het moment dat hun kind of kleinkind gaat studeren.

Nieuws | 2 januari 2018

Helderheid over spaarverzekering

Met de extreem lage rentes die op dit moment gelden bij spaarrekeningen, is het de moeite waard om op zoek te gaan naar alternatieven om een hoger rendement op je geld te krijgen. Daarbij moeten de aanbieders wel volstrekt helder zijn over de voorwaarden en risico’s.

2017

Nieuws | 20 december 2017

Belgische bank met hoge rente in onze vergelijker

De Belgische CKV Spaarbank staat binnenkort in onze vergelijker voor depositorekeningen. Op een 4- of 5-jaarsdeposito krijg je een spaarrente van 1,8% (effectief 1,75%). Een aantrekkelijk alternatief.

19 december 2017

Investeren in cryptovaluta

Investeren in Bitcoins en andere zogeheten cryptovaluta is momenteel een hype. Succesverhalen, van mensen die er heel snel heel veel mee hebben verdiend, worden breed uitgemeten in de media. Intussen waarschuwen meer traditionele deskundigen voor de risico’s.

Nieuws | 7 december 2017

NN Bank weigert spaarders te compenseren

Nationale-Nederlanden (NN) gaat spaarders niet compenseren voor rente die zij mislopen als gevolg van de fusie met Delta Lloyd/Ohra. De Consumentenbond beraadt zich nu op actie richting NN.

Nieuws | 6 december 2017

Spaarders bij Ohra en NN opgelet!

Heb je bij zowel Nationale-Nederlanden (NN) als Delta Lloyd/Ohra spaargeld? Dan vallen die tegoeden opgeteld vanaf 1 januari 2018 nog maar tot €100.000 onder het depositogarantiestelsel.

Nieuws | 5 december 2017

Brand New Day in Spaarrentevergelijker

De spaarrekening van Brand New Day zit sinds vandaag in onze online Spaarrentevergelijker. Met een spaarrente van 0,30% die maandelijks wordt uitgekeerd, is Brand New Day vooralsnog een middenmoter.

4 december 2017

5 handige (be)spaartips

Ondanks de lage rente kan sparen nog altijd interessant zijn. Mijd je huisbank en haal meer uit de spaaropties die de concurrent biedt.

28 november 2017

Groen en duurzaam beleggen

Wie groen belegt, komt in aanmerking voor een aardig belastingvoordeel. Dat is leuk voor je portemonnee en voor het milieu.

Nieuws | 27 november 2017

ING klopt Rabobank met groen sparen

Als je fiscaal gunstig groen wilt sparen, valt er sinds kort weer wat te kiezen. Zowel ING als Rabobank heeft een 'groen' spaardeposito. ING heeft op dit moment het beste aanbod.

Eerste indruk | 16 november 2017

ING Mobiel Beleggen App

Bij ING kun je sinds kort ook mobiel beleggen met een app. Je kunt met je mobiele telefoon handelen in aandelen, beleggingsfondsen en trackers. Zo kun je je beleggingen via je telefoon in de gaten houden en handelen.

Nieuws | 16 november 2017

Knab weer omlaag met spaarrentes

Knab zakt steeds verder met zijn spaarrentes. Sinds 14 oktober geeft de dochter van Aegon nog maar 0,35% op een spaarrekening zonder beperkende voorwaarden (Flexibel Sparen).

Nieuws | 13 november 2017

Beleggen in de lift, maar sparen ook

De almaar dalende spaarrentes zorgen voor een groeiend enthousiasme over beleggen. Opvallend genoeg blijft sparen ook populair.


Filter op artikelen

Zoek binnen de website

Vul een zoekterm in