icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest
Van hypotheek tot verhuisdoos |

Stap voor stap naar je nieuwe huis.

icoon nieuw huis

Archief sparen en beleggen

Hier vind je alle eerder verschenen artikelen binnen Sparen en Beleggen.


2017

Nieuws | 7 december 2017

NN Bank weigert spaarders te compenseren

Nationale-Nederlanden (NN) gaat spaarders niet compenseren voor rente die zij mislopen als gevolg van de fusie met Delta Lloyd/Ohra. De Consumentenbond beraadt zich nu op actie richting NN.

Nieuws | 6 december 2017

Spaarders bij Ohra en NN opgelet!

Heb je bij zowel Nationale-Nederlanden (NN) als Delta Lloyd/Ohra spaargeld? Dan vallen die tegoeden opgeteld vanaf 1 januari 2018 nog maar tot €100.000 onder het depositogarantiestelsel.

Nieuws | 5 december 2017

Brand New Day in Spaarrentevergelijker

De spaarrekening van Brand New Day zit sinds vandaag in onze online Spaarrentevergelijker. Met een spaarrente van 0,30% die maandelijks wordt uitgekeerd, is Brand New Day vooralsnog een middenmoter.

4 december 2017

5 handige (be)spaartips

Ondanks de lage rente kan sparen nog altijd interessant zijn. Mijd je huisbank en haal meer uit de spaaropties die de concurrent biedt.

Nieuws | 27 november 2017

ING klopt Rabobank met groen sparen

Als je fiscaal gunstig groen wilt sparen, valt er sinds kort weer wat te kiezen. Zowel ING als Rabobank heeft een 'groen' spaardeposito. ING heeft op dit moment het beste aanbod.

Eerste indruk | 16 november 2017

ING Mobiel Beleggen App

Bij ING kun je sinds kort ook mobiel beleggen met een app. Je kunt met je mobiele telefoon handelen in aandelen, beleggingsfondsen en trackers. Zo kun je je beleggingen via je telefoon in de gaten houden en handelen.

Nieuws | 16 november 2017

Knab weer omlaag met spaarrentes

Knab zakt steeds verder met zijn spaarrentes. Sinds 14 oktober geeft de dochter van Aegon nog maar 0,35% op een spaarrekening zonder beperkende voorwaarden (Flexibel Sparen).

Nieuws | 13 november 2017

Beleggen in de lift, maar sparen ook

De almaar dalende spaarrentes zorgen voor een groeiend enthousiasme over beleggen. Opvallend genoeg blijft sparen ook populair.

Nieuws | 13 november 2017

Groen beleggen tot €57.844 belastingvrij

De grens voor belastingvrij groen beleggen (of sparen) gaat in 2018 omhoog naar €57.844.

Nieuws | 9 november 2017

ASN Groenprojectenfonds weer open

Goed nieuws voor mensen die graag duurzaam beleggen: het Groenprojectenfonds van de ASN Bank is weer open.

18 oktober 2017

De beste spaarrekening

De Consumentenbond vergelijkt spaarrekeningen op rente en voorwaarden. Meestal geldt: hoe hoger de rente, hoe zwaarder de voorwaarden.

17 oktober 2017

Veranderingen in de vermogensbelasting

De vermogensrendementsheffing ligt al geruime tijd onder vuur. In 2017 is een daling ingezet richting het daadwerkelijk behaalde rendement.

Nieuws | 13 oktober 2017

Grens belastingvrij sparen naar €30.000

Spaarders hoeven in 2018 over bedragen tot €30.000 geen vermogensbelasting te betalen. Voor stellen geldt dat tot €60.000.

12 oktober 2017

Beleggingskosten: gratis bestaat niet

Handelen in beleggingsfondsen en aandelen wordt steeds goedkoper. Er zijn aanbieders waarbij je (bijna) gratis kunt handelen, maar schijn bedriegt.

10 oktober 2017

Spaarrekening kiezen, waar let je op?

De Consumentenbond vergelijkt spaarrekeningen op rente en voorwaarden. Meestal geldt: hoe hoger de rente, hoe zwaarder de voorwaarden. Maar er zijn ook spaarrekeningen zónder beperkende voorwaarden met een interessante rente.

Nieuws | 4 oktober 2017

Groene financiering in trek, maar waar zijn de producten?

De markt voor groene financiering zit flink in de lift. Ruim twee derde van de consumenten vindt het belangrijk dat zijn spaargeld op duurzame wijze wordt geïnvesteerd. Dat constateert De Nederlandsche Bank.

28 september 2017

Archief sparen en beleggen

Hier vind je alle eerder verschenen artikelen binnen Sparen en Beleggen.

28 september 2017

Sparen en beleggen

Sparen op een spaarrekening of -deposito is veilig, maar momenteel weinig rendabel. Er zijn alternatieven die gepaard gaan met meer risico, maar ook kunnen zorgen voor meer rendement op je geld.

Nieuws | 28 september 2017

Kennis garantiestelsel moet beter

Nederlanders hebben onvoldoende kennis van het depositogarantiestelsel dat hun spaargeld beschermt. Dat blijkt uit een onderzoek van De Nederlandsche Bank (DNB).

Nieuws | 27 september 2017

ICBC Bank weert depositospaarders

De Chinese ICBC Bank verstrekt vanaf 2 oktober 2017 geen spaardeposito’s meer aan consumenten. Gezien de rentes die ICBC het laatste jaar bood, is dat nauwelijks een verlies te noemen. Voor bestaande spaarders verandert er, tot het moment dat hun deposito’s vrijvallen, niets.


Filter op artikelen

Zoek binnen de website

Vul een zoekterm in