icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest
Gebruikstips

Sporthorloge gebruikstips

Haal meer uit je sporthorloge met onze gebruikstips. Update de bijbehorende app en lees wat je kunt doen als je zelf al een losse hartslagmeter hebt.

Stefan Vrijdag
Stefan Vrijdag

Expert Elektronica

Bijgewerkt op:  22 januari 2018


1
Koppelen aan een losse hartslagmeter

De meeste sporthorloges hebben een ingebouwde hartslagmeter. Als je tevreden bent over je eigen hartslagmeter dan kun je die wellicht koppelen aan een sporthorloge. Vergelijk sporthorloges en check welke sporthorloges je kunt koppelen aan een losse hartslagmeter.

Je hebt niet meteen de duurste modellen nodig, dat zie je in ons overzicht van beste goedkope stappentellers. Hier vind je een aantal sporthorloges tot maximaal €100, met of zonder hartslagmeter. 

smart watch hartmeter app

2
Check de laatste update van de bijbehorende app

Om optimaal gebruik te kunnen maken van je sporthorloge, is het belangrijk om te controleren of de nieuwste versie van de bijbehorende app op je telefoon staat. Je sporthorloge en smartphone zijn via bluetooth met elkaar verbonden. Je smartphone updatet 'automatisch' je sporthorloge als je de recenste update van de app zoekt en downloadt in Google Play (voor Android-toestellen) of de App Store van Apple.

privacy-activity-trackers-sporthorloges-telefoon

3
Let op je privacy!

Je kunt niet alle sporthorloges beveiligen met een code. Het is wel aan te raden om dit te doen als het kan. Sowieso omdat je met een sporthorloge allerlei privacygevoelige gezondheidsaspecten/medische gegevens aan het meten bent.

Sporthorloges verzamelen een hoop gegevens over beweging en gebruik met je smartphone. Fabrikanten moeten ook duidelijk aangeven met welk doel die gegevens worden verzameld en met wie ze worden gedeeld. Dat gebeurt niet altijd. De voorwaarden zijn vaak onduidelijk. 

Wat gebeurt er met de gegevens op mijn sporthorloge?