icon-menulogo_footerpredssymbol-afradersymbol-bestekoopsymbol-besteuittest
Maak gratis kennisInloggen
Maak gratis kennisInloggen

Beste stofzuigers

Vrijwel elke maand testen we de zuigprestaties van stofzuigers op verschillende ondergronden en verschillende soorten vuil. Ook keken we naar gebruiksgemak, stofuitstoot, geluid, energiegebruik en levensduur. Welke modellen krijgen het predicaat Beste uit de Test en Beste Koop?

Irene la Faille

Expert Woning & Huishouden


De best geteste stofzuigers

Op zoek naar een nieuwe stofzuiger? Ga naar de testresultaten en ontdek welke voldoende én welke onvoldoende uit de test komen.

Bekijk de testresultaten
 • De beste detail stofzuiger

  Beste uit de test

  Vanaf € 179,-

  Testoordeel7,5

  5 reviews

 • De beste detail stofzuiger

  Beste koop

  Vanaf € 129,-

  Testoordeel7,1

  0 reviews

Welke stofzuiger is geschikt voor je?

Top 3 aandachtspunten uit de stofzuigertest

 1. Prijs: een goede stofzuiger heb je al voor rond de €100.
 2. Tapijt en harde vloeren: behoorlijk wat modellen scoren laag op tapijt zuigen. Met harde vloeren hebben de stofzuigers minder moeite.
 3. Stofallergie: niet alle stofzuigers zijn geschikt voor mensen met een stofallergie.

Bekijk de testresultaten en kies de beste stofzuiger.

Tapijt en harde vloeren

Uit de test blijkt dat stofzuigers niet altijd goed zijn in het stofzuigen van tapijt. Ongeveer de helft van de stofzuigers scoort  lager dan een 7 op dit onderdeel. Gelukkig scoren bijna alle stofzuigers ruim voldoende op het testonderdeel harde vloeren. Wil je een stofzuiger die elke ondergrond goed zuigt? Bekijk de testresultaten van de stofzuigertest.

Onafhankelijk onderzoek

Wij testen producten en diensten onafhankelijk, daardoor kun je op ons advies volledig vertrouwen. Het onderzoek dat wij doen betalen wij van de contributie van onze leden. Wil je dat wij onafhankelijk onderzoek kunnen blijven doen? Sluit je aan bij de Consumentenbond. Je bespaart daarbij tot honderden euro's per jaar en profiteert van vele voordelen!

De beste zilver Stofzuigers