icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest
Koopadvies

Stoomreiniger kopen: waar let je op?

Wanneer je een stoomreiniger gaat aanschaffen zijn er een aantal keuzes die je moet maken. Wij geven advies over de mogelijkheden en de verschillende soorten stoomreinigers.

Bart Lucassen
Bart Lucassen

Expert Woning & Huishouden

Bijgewerkt op:  26 februari 2018


1
Wat is een stoomreiniger?

Een stoomreiniger is een apparaat met een stekker en een waterreservoir. Het water wordt aan de kook gebracht en wordt vervolgens als stoom naar buiten geperst. Door de hoge temperatuur is vuil makkelijker te verwijderen, en worden micro-organismen zoals bacteriën en schimmels gedood.

Koopadvies_channel1-NW

2
Soorten stoomreinigers

 • Koopadvies_channel2_handstoomreiniger-NW

  Handstoomreinigers

  Handstoomreinigers zijn kleine stoomreinigers met het formaat van een plantenspuit. Ze zijn overal in huis te gebruiken en komen op moeilijk bereikbare plekken. Een handstoomreiniger kun je bijvoorbeeld gebruiken om meubels en gordijnen schoon te maken, maar je kunt ze ook gebruiken in de keuken, de badkamer of het toilet.

  Bekijk alle handstoomreinigers

 • Koopadvies_channel2_stoommop-NW

  Stoommoppen

  Stoommoppen lijken een beetje op steelstofzuigers. Het apparaat zelf zit aan een steel die je vast houdt. Dat maakt deze reinigers alleen geschikt voor vloeren.

  Bekijk alle stoommoppen

   

 • Koopadvies_channel2_sledereiniger-NW

  Slede-stoomreinigers

  Deze stoomreinigers lijken een beetje op een stofzuiger. De reiniger zelf ligt op de grond, meestal met wieltjes, en aan de machine zit een slang met een steel. Ze zijn vooral bedoeld voor vloeren.

  Bekijk alle slede stoomreinigers

   

3
Wat zegt de prijs?

De prijs van een stoomreiniger is afhankelijk van het formaat en de functionaliteiten. Een simpele handstoomreiniger heb je al voor een paar tientjes, maar een stoomreiniger met een flink waterreservoir waar je de vloer mee kunt schoonmaken, gaat je waarschijnlijk een paar honderd euro kosten. Bedenk van te voren goed wat je met je nieuwe stoomreiniger wilt doen en aan welke eisen hij moet voldoen. En vergelijk de prijzen van stoomreinigers.

Koopadvies_channel3-NW

4
Nuttige extra’s

Voor stoomreinigers zijn diverse accessoires te koop. Denk hierbij aan verschillende opzetstukken en borstels. Zo kan je de stoomreiniger op meerdere manieren gebruiken. Denk aan een opzetstuk waarmee je een ‘steaming mop’ maakt van je stoomreiniger. Sommige fabrikanten leveren veel opzetstukken mee, bij andere moet je alle accessoires apart kopen. Kijk dus goed welke accessoires er allemaal bij je stoomreiniger worden geleverd. Handige opzetstukken zijn bijvoorbeeld een behangafstomer, een ramenwasser, een vloerborstel of een strijkijzer.

Vergelijk stoomreinigers

illust-dossier-probleem-community
Community

Hulp nodig of vragen?

Wil je meer weten over een product? Nieuwsgierig wat de ervaringen zijn van anderen? Stel je vraag op de Community of deel zelf je kennis en ervaring.

We zijn de topics aan het ophalen...