! Je browser is verouderd.

Update je browser voor meer veiligheid en snelheid om deze site optimaal te kunnen gebruiken.

Klik hier om te lezen welke browsers geschikt zijn

icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Stoomstrijkijzers vergelijken

Laatste update van de test: 21 juni 2021

Een stoomstrijkijzer of stoomgenerator is onmisbaar als je graag strakgestreken kleding hebt. 

Stoomstrijkijzers getest

We testen regelmatig stoomstrijkijzers en stoomgeneratoren van Tefal, Philips, Braun en andere merken. Het belangrijkst is dat ze makkelijk en goed gladstrijken en dat het strijkijzer niet snel stuk gaat. We testen daarom het gladstrijken, gebruiksgemak, levensduur en de stoomproductie. Zo vind je in onze vergelijker een goede stoomstrijkijzer of -generator.

Lees meer

Keuzehulp

  64  resultaten
  Sorteer op
  18 van de 64 producten getoond

  Stoomstrijkijzer of stoomgenerator kopen

  Stoomstrijkijzer

  Een stoomstrijkijzer is een klassiek strijkijzer dat stoomt. Kies voor een stoomstrijkijzer als je niet heel veel strijkt, je budget beperkt is, of als je weinig opbergruimte hebt.

  Stoomgenerator

  Een stoomgenerator is een strijkijzer met een externe watertank die met het strijkijzer verbonden is via een stoomsnoer. Kies voor een stoomgenerator als je veel strijkt en vaak hardnekkige kreukels te lijf gaat. Door de grotere watertank hoef je minder vaak water bij te vullen. Ook stoomt hij krachtiger. Een goede stoomgenerator is niet goedkoop.

  Stoomstrijkijzers en stoomgeneratoren vergelijken

  Vergelijk het soort strijkijzer van je keuze op testresultaten en op stoomhoeveelheid, of dat regelbaar is en of je een extra stoomstoot kunt geven. Een licht strijkijzer strijkt makkelijker, dus let op het gewicht. Vergelijk te stoomstrijkijzers ook om te zien hoe lang het snoer of de stoomslang is. Ga je graag snel aan de gang, vergelijk dan op opwarmtijd. En zo is er nog veel meer om op te letten voor je een goed stoomstrijkijzer koopt.