icon-menulogo_footerpredssymbol-afradersymbol-bestekoopsymbol-besteuittest
Maak gratis kennisInloggen
Maak gratis kennisInloggen

Beste tablets

Bekijk de testresultaten van 84 goed verkrijgbare tablets, onderverdeeld in 2 categorieën: kleine en grote. We testen zowel de bekende iPad's van Apple als tablets die draaien op het Android- en Windows-besturingssysteem. Er is een Beste Koop en een Beste uit de Test voor tablets tot en met en groter dan 8,4 inch. Opvallend zijn de grote prijsverschillen tussen de geteste tablets. De nieuwste testresultaten zijn van eind augustus 2016.

Bekijk de testresultaten

Eric Verlooij

Expert Elektronica


 • De beste categorie tablets kleiner 8

  We hebben in totaal 28 goed verkrijgbare kleine tablets getest. In augustus 2016 voegden we weer nieuwe testresultaten toe. 1 tablet mag zich Beste uit de Test noemen en 1 is Beste Koop. Deze tablets scoren allebei hoger dan een 7. Het prijsverschil tussen de 2 is erg groot, maar de Beste uit de Test is dan ook op vrijwel alle fronten beter. Alleen de accuduur bij internetgebruik is beter bij de Beste Koop. 

  Beste uit de test

  Testoordeel8,4Vanaf € 337,-


  Beste uit de test

  Testoordeel8,4Vanaf € 499,-


  Beste koop

  Testoordeel7,2Vanaf € 169,-


 • De beste categorie tablets groter 8

  We hebben 56 goed verkrijgbare tablets met een scherm groter dan 8,4 inch getest. In augustus 2016 voegden we nieuwe testresultaten toe, met als meest recent geteste tablet de Samsung Galaxy Tab A. Opvallend aan de Beste uit de Test is het heldere scherm, dat ook in direct zonlicht nog relatief goed afleesbaar is. De Beste Koop valt vooral op door een zeer lange accuduur bij het afspelen van video's.

  Beste uit de test

  Testoordeel8,6Richtprijs € 420,-


  Beste uit de test

  Testoordeel8,6Richtprijs € 450,-


  Beste koop

  Testoordeel7,7Vanaf € 189,-


Vergelijk tablets

De beste tablet

Welke tablet moet ik kiezen?

Top 3 aandachtspunten uit de tablettest:

 1. Prijs: duurder blijkt niet altijd beter.
 2. Besturingssysteem: Android-tablets concurreren stevig met de iPads.
 3. Kleintjes: ongeveer eenderde van de geteste tablets heeft een scherm van 7 of 8 inch.

Bekijk de testresultaten en vergelijk verschillende tablets met elkaar. Zo zie je eenvoudig welke tablet het beste scoort. Dat bespaart je een hoop geld en gedoe!

'Is mijn keus wel de beste?'

Voorkom een miskoop! Er zijn grote verschillen tussen de tablets. Zo scoort de slechtste een 4,6 en de beste een 8,7! Is de tablet die jij wilt kopen wel de beste keus? Je koopt al een degelijke tablet voor €120 maar niet alle goedkope tablets scoren een voldoende. Voorkom een miskoop, want het zou zonde zijn als je een tablet koopt die je verwachtingen niet waarmaakt.

2 tablets komen als Beste uit de Test en 2 tablets zijn Beste Koop. Weten welke tablets het beste scoren? Bekijk de testresultaten.

iPad, Android-, of Windows-tablet?

De iPad van Apple is niet langer alleenheerser. Ook andere tablets halen een hoog testoordeel en sommige doen het zelfs beter: 8 Android-tablets en 1 Windows-tablet scoren boven de 8,0!

Android- en Windows-tablets concurreren op kwaliteit, maar ook op prijs: de 3 goedkoopste tablets met de score 7,5 of hoger draaien allemaal op Android.

Kies jij een Android-, Windows-tablet of een iPad met iOS? Ieder besturingssysteem heeft zijn eigen kwaliteit en specialiteit. Weet zeker dat je de beste tablet koopt met onze vergelijker. Bekijk de testresultaten en kies de beste tablet!

Onafhankelijk onderzoek

Wij testen producten en diensten onafhankelijk, daardoor kun je op ons advies volledig vertrouwen. Het onderzoek dat wij doen betalen wij van de contributie van onze leden. Wil je dat wij onafhankelijk onderzoek kunnen blijven doen? Sluit je aan bij de Consumentenbond. Je bespaart daarbij tot honderden euro's per jaar en profiteert van vele voordelen!

De beste zilver Tablets