icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest
Genomineerd voor Website van het Jaar |

Wij gaan ervoor. Jij ook? Stem meteen

website van het jaar 2017

Beste grote tablet

Grote tablets zijn minder geschikt voor onderweg maar des te meer voor in huis. Het schermformaat van meestal 9 of 10 inch maakt ze comfortabeler in het gebruik dan een kleine tablet. Je kunt meer weergeven op het scherm, dat zich daarnaast beter leent voor het typen van tekst. 

We hebben in totaal 57 grote tablets getest met een scherm groter dan 8,4 inch. Op 5 oktober 2017 voegden we weer 10 nieuwe tablets toe. Er zijn 2 verschillende tablets Beste uit de Test, de Beste Koop valt vooral op door zijn goede werksnelheid.

Elvin Dujardin
Elvin Dujardin

Expert Elektronica


De best geteste tablets

Op zoek naar een tablet die groter is dan 8,4 inch? Log in of maak gratis kennis en ontdek welke tablets de beste scores hebben.

Bekijk de testresultaten Bestel het testrapport tablets
 • De beste tablets groter dan 8 inch

  Beste uit de Test

  Vanaf € 669,-

  Testoordeel 8,4

  0 reviews

 • De beste tablets groter dan 8 inch

  Beste uit de Test

  Vanaf € 765,-

  Testoordeel 8,4

  4 reviews

Onafhankelijke testresultaten van ruim 80 tablets

Gemiddeld elke 2 maanden testen we de nieuwste tablets op gebruiksgemak, beeldkwaliteit, snelheid, accu, veelzijdigheid en bruikbaarheid in de praktijk. 2 tablets komen als Beste uit de Test en 2 tablets zijn Beste Koop. Weten welke tablets het beste scoren? Bekijk de testresultaten.

Top 3 aandachtspunten uit de tablettest:

 1. Prijs: duurder is meestal beter, maar ook voor €200 zijn er al prima tablets te vinden.
 2. Besturingssysteem: Android- en Windowstablets concurreren stevig met de iPads.
 3. Kleintjes: ongeveer eenderde van de geteste tablets heeft een scherm van 7 of 8 inch.

Bekijk de testresultaten en vergelijk verschillende tablets met elkaar. Zo zie je eenvoudig welke tablet het beste scoort. Dat bespaart je een hoop geld en gedoe.

iPad, Android-, of Windowstablet?

De iPad van Apple is niet langer alleenheerser. Ook andere tablets halen een hoog testoordeel en sommige doen het zelfs beter: 3 Androidtablets en 1 Windowstablet scoren boven de 8,0.

Android- en Windowstablets concurreren op kwaliteit, maar ook op prijs: de 3 goedkoopste tablets met de score 7,5 of hoger draaien allemaal op Android.

Kies jij een Android-, Windowstablet of een iPad met iOS? Ieder besturingssysteem heeft zijn eigen kwaliteit en specialiteit. Weet zeker dat je de beste tablet koopt met onze vergelijker. Bekijk de testresultaten en kies de beste tablet.

Onafhankelijk onderzoek

Wij testen producten en diensten onafhankelijk, daardoor kun je op ons advies volledig vertrouwen. Het onderzoek dat wij doen betalen wij van de contributie van onze leden. Wil je dat wij onafhankelijk onderzoek kunnen blijven doen? Sluit je aan bij de Consumentenbond. Je bespaart daarbij tot honderden euro's per jaar en profiteert van vele voordelen.

De beste tablets