icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Je browser is verouderd.

Update je browser voor meer veiligheid, snelheid en om deze site optimaal te kunnen gebruiken.

Klik hier om te lezen welke browsers geschikt zijn

Consumentenbond.nl

Inloggen

Vul een geldig e-mailadres in

Vul een wachtwoord in

Scholl Velvet Smooth Wet & Dry

Eerste indruk | De Velvet Smooth Wet & Dry (vanaf €50) is de nieuwe waterbestendige elektrische voetenvijl van Scholl. Het apparaatje beschikt over een roterende roller waarmee je eelt van onder je voeten kunt verwijderen, en kan nu dus ook onder de douche gebruikt worden. Werkt het ook?

Gepubliceerd op:3 mei 2016

eerste indruk scholl voetenvijl

Conclusie

We zijn positief verrast door het gemak waarmee je eelt van je voeten verwijdert. Het apparaatje is handzaam en is met de 2 knoppen eenvoudig te bedienen. Met één knop schakel je hem aan en uit, met de andere kun je schakelen tussen de 2 snelheden. De voetenvijl stopt automatisch als je te hard drukt, wat je snel helpt om het apparaat te leren gebruiken.

Waterdicht

scholl voetenvijlDat je dit apparaat nu ook op vochtige plekken kunt gebruiken (bijvoorbeeld onder de douche) is geen onhandige eigenschap. De voetenvijl werkt met een roterende roller, dat als een soort schuurapparaatje dienst doet. Dat levert nog wel eens wat stof op. Dat merken we ook bij de voetenvijl: het stof wat er vanaf komt is dermate fijn dat het even in de lucht blijft zweven.

Omdat je de Wet & Dry nu ook onder water kunt gebruiken én de roller ook raad weet met een natte huid, kun je zonder problemen de voetenvijl gebruiken onder de douche. Dit voorkomt dat stof in je huis neerslaat op plekken waar je dat niet wilt.

Tijdens en na ons gebruik onder water merken we dat de voetenvijl het nog steeds goed doet. Wel kan er na gebruik onder water nog een beetje vocht uit het apparaatje komen, dat met de roterende roller kan rondspetteren.   

Oplaadbaar

De Wet & Dry ging bij ons ongeveer 100 minuten mee op één lading. Het opladen gaat eenvoudig met de bijgeleverde oplader. Het lampje op de voetenvijl geeft aan of hij aan het opladen is (knipperen) of vol is. Binnen 3 uur is de accu weer helemaal opgeladen. Schoonmaken is eenvoudig door het apparaat af te spoelen onder de kraan.

Wet & Dry roller

We weten niet of de speciale rollers voor de Wet & Dry lang meegaan: hiervoor hebben we het apparaat niet lang genoeg gebruikt. De handleiding zegt dat je de roller moet vervangen 'wanneer u denkt dat hij minder effectief wordt', dus helaas worden we daar ook niet veel wijzer van. Wij hebben na gebruik de roller vergeleken met een nieuwe roller. We voelen en zien wel degelijk verschil, maar de roller doet zijn werk nog. Het vervangen van de roller kost even wat oefening. Als je eenmaal doorhebt dat je de knop daar erg diep voor moet indrukken, gaat het redelijk makkelijk.

Prijs

De Scholl Velvet Smooth Wet & Dry is onder andere te koop bij Wehkamp, Kruidvat, Bol.com en Blokker vanaf €50, inclusief 1 roller. Dit is €20 meer dan de niet-waterdichte variant. Ook de navullingen zijn duurder: per 2 rollers te koop voor €20. Of de waterbestendigheid van de Scholl Velvet Smooth Wet & Dry de meerprijs waard is, kunnen wij natuurlijk niet voor jou bepalen.

Let op: Laat je door het gemak overigens niet verleiden te veel eelt te verwijderen. Eelt dient als een beschermlaag voor je huid, op plekken die veel wrijving of druk ervaren (zoals je voetzolen). Zonder eelt heb je meer kans op blaren of zere plekken onder je voeten.

Lees meer over: