! Je browser is verouderd.

Update je browser voor meer veiligheid en snelheid om deze site optimaal te kunnen gebruiken.

Klik hier om te lezen welke browsers geschikt zijn

icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Belastingtelefoon is gratis, maar niet met 0900-nummer

Nieuws|Waarschuwing: het telefoonnummer 0900-8628 is niet van de Belastingdienst. Het gaat om een peperdure ‘doorschakelservice’. Maar meer dan doorschakelen naar het gratis nummer van de Belastingtelefoon houdt deze ‘service’ niet in.

Asha Stuivenwold , Expert Geld & Verzekering Gepubliceerd op:7 maart 2016

Belastingtelefoon is gratis 2

Duur betaald

De Consumentenbond ontving signalen dat als je via Google zoekt op bijvoorbeeld ‘nummer Belastingtelefoon’, bovenaan de zoekresultaten een betaalde advertentie staat van www.belasting-bellen.nl. Op deze site staat groot een 0900-nummer. Bel je dit nummer, dan word je voor €0,90 per minuut doorgeschakeld naar de gratis lijn van de Belastingdienst. Dit 0900-nummer is dus duur en voegt niets toe.

Belastingtelefoon

Het officiële nummer van de Belastingtelefoon is 0800-0543 en is altijd helemaal gratis. De Belastingtelefoon kun je bellen voor vragen, maar je kunt geen rechten ontlenen aan de antwoorden die je krijgt. In recent onderzoek van de Consumentenbond scoort de kwaliteit van deze dienst een onvoldoende.

Nieuw & interessant

 • Kosten kinderopvang
  Nieuws | 20 apr.

  Compensatie eigen bijdrage kinderopvang rond

  De compensatieregeling voor de eigen bijdrage van niet-genoten kinderopvang tijdens de coronacrisis is rond. Ouders kunnen de vergoeding in juni of juli op hun rekening verwachten.
 • Kinderopvangtoeslag-1
  Nieuws | 8 apr.

  Recht op compensatie voor kinderopvang

  Je hebt recht op compensatie als je tijdelijk geen gebruik kunt maken van kinderopvang door de maatregelen vanwege corona. We vertellen je er meer over.
 • belastingaangifte-berichtenboxapp-eersteindruk
  Eerste indruk | 18 okt.

  MijnOverheid Berichtenbox app

  Met de nieuwe Berichtenbox app bekijk je berichten van de overheid direct op je smartphone zonder elke keer in te loggen met DigiD.
 • kinderopvang-toeslagen
  Nieuws | 24 sep.

  Kinderopvangtoeslag stijgt in 2019 fors

  De kinderopvangtoeslag stijgt volgend jaar voor alle ouders. De vooruitgang is het grootst voor ouders met kinderen op de crèche.