icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest
Van hypotheek tot verhuisdoos |

Stap voor stap naar je nieuwe huis.

icoon nieuw huis

Belastingtelefoon is gratis, maar niet met 0900-nummer

Nieuws | Waarschuwing: het telefoonnummer 0900-8628 is niet van de Belastingdienst. Het gaat om een peperdure ‘doorschakelservice’. Maar meer dan doorschakelen naar het gratis nummer van de Belastingtelefoon houdt deze ‘service’ niet in.
Asha Stuivenwold
Asha Stuivenwold

Expert Geld & Verzekering

Gepubliceerd op:  7 maart 2016

Belastingtelefoon is gratis 2

Duur betaald

De Consumentenbond ontving signalen dat als je via Google zoekt op bijvoorbeeld ‘nummer Belastingtelefoon’, bovenaan de zoekresultaten een betaalde advertentie staat van www.belasting-bellen.nl. Op deze site staat groot een 0900-nummer. Bel je dit nummer, dan word je voor €0,90 per minuut doorgeschakeld naar de gratis lijn van de Belastingdienst. Dit 0900-nummer is dus duur en voegt niets toe.

Belastingtelefoon

Het officiële nummer van de Belastingtelefoon is 0800-0543 en is altijd helemaal gratis. De Belastingtelefoon kun je bellen voor vragen, maar je kunt geen rechten ontlenen aan de antwoorden die je krijgt. In recent onderzoek van de Consumentenbond scoort de kwaliteit van deze dienst een onvoldoende.

Bekijk ook:

Nieuwste artikelen

Meer nieuws

Meer nieuws

Nieuw & interessant

 • Home tips voor alle toeslagen
  26 okt.

  Eindejaarstips 2017

  Specifieke tips voor oktober, november en december om op een vrij eenvoudige manier belasting te besparen of toeslagen veilig te stellen.
 • Artikel check je factuur
  Nieuws  |  21 sep.

  Zorgtoeslag 2018

  Op Prinsjesdag stelde het kabinet voor de zorgtoeslag te verhogen voor 2018. Wat betekent dit voor jou?
 • werkzorgberekenaar2
  Eerste indruk  |  19 jun.

  WerkZorgBerekenaar

  De WerkZorgBerekenaar berekent eenvoudig de financiële gevolgen van een verandering in jouw werk-zorgverdeling. Wat gebeurt er bijvoorbeeld als je een dag minder gaat werken en voor de kinderen zorgt? Deze tool berekent het voor je.
 • verzorghuis rolstoel
  21 feb.

  Eigen bijdrage bij opname in verpleeghuis

  Wie in een verpleeg- of verzorgingshuis wordt opgenomen, gaat een eigen bijdrage betalen. Welk bedrag ga jij voor je kiezen krijgen? En is er iets aan te doen om de eigen bijdrage te verminderen?