icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Belastingtelefoon is gratis, maar niet met 0900-nummer

Nieuws | Waarschuwing: het telefoonnummer 0900-8628 is niet van de Belastingdienst. Het gaat om een peperdure ‘doorschakelservice’. Maar meer dan doorschakelen naar het gratis nummer van de Belastingtelefoon houdt deze ‘service’ niet in.
Asha Stuivenwold
Asha Stuivenwold

Expert Geld & Verzekering

Gepubliceerd op:  7 maart 2016

Belastingtelefoon is gratis 2

Duur betaald

De Consumentenbond ontving signalen dat als je via Google zoekt op bijvoorbeeld ‘nummer Belastingtelefoon’, bovenaan de zoekresultaten een betaalde advertentie staat van www.belasting-bellen.nl. Op deze site staat groot een 0900-nummer. Bel je dit nummer, dan word je voor €0,90 per minuut doorgeschakeld naar de gratis lijn van de Belastingdienst. Dit 0900-nummer is dus duur en voegt niets toe.

Belastingtelefoon

Het officiële nummer van de Belastingtelefoon is 0800-0543 en is altijd helemaal gratis. De Belastingtelefoon kun je bellen voor vragen, maar je kunt geen rechten ontlenen aan de antwoorden die je krijgt. In recent onderzoek van de Consumentenbond scoort de kwaliteit van deze dienst een onvoldoende.

Bekijk ook:

Meer nieuws

Meer nieuws

Nieuw & interessant

 • Home tips voor alle toeslagen
  26 okt.

  Eindejaarstips 2017

  Specifieke tips voor oktober, november en december om op een vrij eenvoudige manier belasting te besparen of toeslagen veilig te stellen.
 • Fiscale-wijzigingen-2018
  13 feb.

  Fiscale wijzigingen

  In 2018 zijn er weer een aantal belastingwetten veranderd. Hier heb je last van of je profiteert ervan, en soms kun je er een beetje op inspelen. Check of de belangrijkste wetswijzigingen goed of slecht nieuws zijn voor jou.
 • belastinggids 2018
  Nieuws  |  18 jan.

  Alternatief voor Elsevier Belasting Almanak

  Ben je een trouwe afnemer van de consumentenuitgave van de Elsevier Belasting Almanak? Dan weet je misschien al dat dit boek per 2018 niet meer wordt uitgegeven. Gelukkig zijn er alternatieven.
 • kinderopvang-toeslag
  Nieuws  |  12 jan.

  Kinderopvangtoeslag peuterspeelzaal

  Gaat je kind naar de peuterspeelzaal? Kijk dan of je in aanmerking komt voor kinderopvangtoeslag.