icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Belastingtelefoon is gratis, maar niet met 0900-nummer

Nieuws | Waarschuwing: het telefoonnummer 0900-8628 is niet van de Belastingdienst. Het gaat om een peperdure ‘doorschakelservice’. Maar meer dan doorschakelen naar het gratis nummer van de Belastingtelefoon houdt deze ‘service’ niet in.
Asha Stuivenwold
Asha Stuivenwold

Expert Geld & Verzekering

Gepubliceerd op:  7 maart 2016

Belastingtelefoon is gratis 2

Duur betaald

De Consumentenbond ontving signalen dat als je via Google zoekt op bijvoorbeeld ‘nummer Belastingtelefoon’, bovenaan de zoekresultaten een betaalde advertentie staat van www.belasting-bellen.nl. Op deze site staat groot een 0900-nummer. Bel je dit nummer, dan word je voor €0,90 per minuut doorgeschakeld naar de gratis lijn van de Belastingdienst. Dit 0900-nummer is dus duur en voegt niets toe.

Belastingtelefoon

Het officiële nummer van de Belastingtelefoon is 0800-0543 en is altijd helemaal gratis. De Belastingtelefoon kun je bellen voor vragen, maar je kunt geen rechten ontlenen aan de antwoorden die je krijgt. In recent onderzoek van de Consumentenbond scoort de kwaliteit van deze dienst een onvoldoende.

Bekijk ook:

Nieuw & interessant

 • verzorghuis rolstoel
  26 jun.

  Eigen bijdrage bij opname in verpleeghuis

  Als je in een verpleeg- of verzorgingshuis wordt opgenomen, ga je een eigen bijdrage betalen. Welk bedrag ga jij voor je kiezen krijgen? En is er iets aan te doen om de eigen bijdrage te verminderen?
 • toeslagen-aanvragen
  Nieuws  |  29 mei.

  Toeslagontvangers moeten vaak geld terugbetalen

  Ontvang je een toeslag, zoals zorgtoeslag of huurtoeslag? Dan is de kans groot dat je die deels moet terugbetalen aan de Belastingdienst.
 • Artikel kinderalimentatie in box drie
  22 feb.

  Waarde kinderalimentatie in box 3

  In de aangifte over 2016 (en ook al in 2015) kun je de contante waarde van de kinderalimentatie die je moet betalen aftrekken. Wat is deze waarde en hoe bereken je deze? En welk voordeel levert het op?
 • Fiscale-wijzigingen-2018
  13 feb.

  Fiscale wijzigingen

  In 2018 zijn er weer een aantal belastingwetten veranderd. Hier heb je last van of je profiteert ervan, en soms kun je er een beetje op inspelen. Check of de belangrijkste wetswijzigingen goed of slecht nieuws zijn voor jou.