icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest
Welke type consument ben jij? |

Doe de test.

Consument poppetje 45x45

Duidelijkheid rond controle- en servicethema’s

Nieuws | De Belastingdienst informeert dit jaar uit eigen beweging mensen bij wie in 2012 zaken zijn veranderd rondom lijfrenteaftrek, zorgkostenaftrek, verhoogde hypotheek en Duitse rente. Volgens de Belastingdienst kunnen de meesten van hen uiterlijk deze week een brief verwachten.
Asha Stuivenwold
Asha Stuivenwold

Expert Geld & Verzekering

Gepubliceerd op:  6 maart 2013

Snel naar:


In de brief staat hoe je het thema in de aangifte moet verwerken. De ontvangers van de informatie zijn geselecteerd door de Belastingdienst op basis van de informatie die zij van banken en verzekeraars heeft ontvangen, en op basis van de aangifte van vorig jaar.

Belasting Telefoon

Mensen die tot de doelgroepen behoren en toch geen brief hebben gekregen, kunnen hem aanvragen bij de Belasting Telefoon. Dat kan de moeite waard zijn, want de Belastingdienst controleert dit jaar extra op deze thema's.

Heb je de aangifte al verstuurd voordat je de aanvullende informatie kreeg? Als je achteraf ontdekt dat je een fout hebt gemaakt, kun je een nieuwe aangifte insturen. Dit zou zonder problemen moeten gaan totdat je een definitieve aanslag hebt ontvangen. De deadline van 1 april geldt dan dus niet meer. Je wijzigt in de vernieuwde aangifte wat er bij de vorige versie verkeerd was gegaan en laat de rest van de informatie zoals je die al instuurde. Vergeet niet je veranderde aangifte opnieuw met je DigiD te ondertekenen en te verzenden.

Meer informatie:

Wat is Duitse Rente?

Nieuwste artikelen

Meer nieuws

Meer nieuws

Nieuw & interessant

 • Home tips voor alle toeslagen
  26 okt.

  Eindejaarstips 2017

  Specifieke tips voor oktober, november en december om op een vrij eenvoudige manier belasting te besparen of toeslagen veilig te stellen.
 • Artikel check je factuur
  Nieuws  |  21 sep.

  Zorgtoeslag 2018

  Op Prinsjesdag stelde het kabinet voor de zorgtoeslag te verhogen voor 2018. Wat betekent dit voor jou?
 • werkzorgberekenaar2
  Eerste indruk  |  19 jun.

  WerkZorgBerekenaar

  De WerkZorgBerekenaar berekent eenvoudig de financiële gevolgen van een verandering in jouw werk-zorgverdeling. Wat gebeurt er bijvoorbeeld als je een dag minder gaat werken en voor de kinderen zorgt? Deze tool berekent het voor je.
 • verzorghuis rolstoel
  21 feb.

  Eigen bijdrage bij opname in verpleeghuis

  Wie in een verpleeg- of verzorgingshuis wordt opgenomen, gaat een eigen bijdrage betalen. Welk bedrag ga jij voor je kiezen krijgen? En is er iets aan te doen om de eigen bijdrage te verminderen?