icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Duidelijkheid rond controle- en servicethema’s

Nieuws | De Belastingdienst informeert dit jaar uit eigen beweging mensen bij wie in 2012 zaken zijn veranderd rondom lijfrenteaftrek, zorgkostenaftrek, verhoogde hypotheek en Duitse rente. Volgens de Belastingdienst kunnen de meesten van hen uiterlijk deze week een brief verwachten.
Asha Stuivenwold
Asha Stuivenwold

Expert Geld & Verzekering

Gepubliceerd op:  6 maart 2013

Snel naar:


In de brief staat hoe je het thema in de aangifte moet verwerken. De ontvangers van de informatie zijn geselecteerd door de Belastingdienst op basis van de informatie die zij van banken en verzekeraars heeft ontvangen, en op basis van de aangifte van vorig jaar.

Belasting Telefoon

Mensen die tot de doelgroepen behoren en toch geen brief hebben gekregen, kunnen hem aanvragen bij de Belasting Telefoon. Dat kan de moeite waard zijn, want de Belastingdienst controleert dit jaar extra op deze thema's.

Heb je de aangifte al verstuurd voordat je de aanvullende informatie kreeg? Als je achteraf ontdekt dat je een fout hebt gemaakt, kun je een nieuwe aangifte insturen. Dit zou zonder problemen moeten gaan totdat je een definitieve aanslag hebt ontvangen. De deadline van 1 april geldt dan dus niet meer. Je wijzigt in de vernieuwde aangifte wat er bij de vorige versie verkeerd was gegaan en laat de rest van de informatie zoals je die al instuurde. Vergeet niet je veranderde aangifte opnieuw met je DigiD te ondertekenen en te verzenden.

Meer informatie:

Wat is Duitse Rente?

Nieuw & interessant

 • verzorghuis rolstoel
  26 jun.

  Eigen bijdrage bij opname in verpleeghuis

  Als je in een verpleeg- of verzorgingshuis wordt opgenomen, ga je een eigen bijdrage betalen. Welk bedrag ga jij voor je kiezen krijgen? En is er iets aan te doen om de eigen bijdrage te verminderen?
 • toeslagen-aanvragen
  Nieuws  |  29 mei.

  Toeslagontvangers moeten vaak geld terugbetalen

  Ontvang je een toeslag, zoals zorgtoeslag of huurtoeslag? Dan is de kans groot dat je die deels moet terugbetalen aan de Belastingdienst.
 • Artikel kinderalimentatie in box drie
  22 feb.

  Waarde kinderalimentatie in box 3

  In de aangifte over 2016 (en ook al in 2015) kun je de contante waarde van de kinderalimentatie die je moet betalen aftrekken. Wat is deze waarde en hoe bereken je deze? En welk voordeel levert het op?
 • Fiscale-wijzigingen-2018
  13 feb.

  Fiscale wijzigingen

  In 2018 zijn er weer een aantal belastingwetten veranderd. Hier heb je last van of je profiteert ervan, en soms kun je er een beetje op inspelen. Check of de belangrijkste wetswijzigingen goed of slecht nieuws zijn voor jou.