icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest
Genomineerd voor Website van het Jaar |

Wij gaan ervoor. Jij ook? Stem meteen

website van het jaar 2017

Nieuwe EU regelgeving sociale zekerheid

Nieuws | Vanaf 1 mei 2010 geldt voor de sociale zekerheid binnen de lidstaten van de Europese Unie nieuwe regelgeving voor werknemers die in een lidstaat wonen en in een of meer (andere) lidstaten werken.
Asha Stuivenwold
Asha Stuivenwold

Expert Geld & Verzekering

Gepubliceerd op:  6 mei 2010


De nieuwe regeling kan ertoe leiden dat een werknemer vanaf 1 mei 2010 in een andere lidstaat is verzekerd dan onder de bestaande regeling het geval is, meldt accountantkantoor Price Waterhouse Coopers (PWC). Tot 1 mei 2020 geldt hiervoor een overgangsregeling aldus de site van PWC. In dat geval blijft de werknemer verzekerd in de lidstaat waar dat nu het geval is zolang de situatie niet verandert.

Een werknemer is verzekerd in de lidstaat waar hij of zij werkt, óók als de woonplaats in een andere lidstaat ligt. Als een werknemer één werkgever heeft, is de werknemer voortaan verzekerd in de lidstaat waar deze woont, hij moet in dat land ten minste 25% van zijn tijd werken. Is dat niet het geval, dan is de werknemer verzekerd in de lidstaat waar de werkgever is gevestigd.

Nieuwste artikelen

Meer nieuws

Meer nieuws

Nieuw & interessant

 • Artikel check je factuur
  Nieuws  |  21 sep.

  Zorgtoeslag 2018

  Op Prinsjesdag stelde het kabinet voor de zorgtoeslag te verhogen voor 2018. Wat betekent dit voor jou?
 • werkzorgberekenaar2
  Eerste indruk  |  19 jun.

  WerkZorgBerekenaar

  De WerkZorgBerekenaar berekent eenvoudig de financiële gevolgen van een verandering in jouw werk-zorgverdeling. Wat gebeurt er bijvoorbeeld als je een dag minder gaat werken en voor de kinderen zorgt? Deze tool berekent het voor je.
 • verzorghuis rolstoel
  21 feb.

  Eigen bijdrage bij opname in verpleeghuis

  Wie in een verpleeg- of verzorgingshuis wordt opgenomen, gaat een eigen bijdrage betalen. Welk bedrag ga jij voor je kiezen krijgen? En is er iets aan te doen om de eigen bijdrage te verminderen?
 • kindgebonden budget
  Nieuws  |  15 dec.

  Kindgebonden budget in 2017 omhoog

  Bijna 800.000 gezinnen krijgen volgend jaar meer geld voor hun kinderen. Het kindgebonden budget voor het eerste en tweede kind gaat omhoog, met maximaal €100 per kind.