icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Belastingaangifte indienen kan tot en met 2 april

Nieuws | Op 31 maart 2014 heeft de Belastingdienst (via Twitter) laten weten dat aangiftes inkomstenbelasting 2013 die op 1 of 2 april worden ingediend ook nog gelden als 'op tijd' ingediend. Dit in verband met technische problemen bij de Belastingdienst.
Asha Stuivenwold
Asha Stuivenwold

Expert Geld & Verzekering

Gepubliceerd op:  1 april 2014


Overigens hoef je ook zonder deze toezegging niet direct erg te wanhopen als de aangifte alsnog iets te laat de deur uitgaat. De kans dat je binnen een paar weken een boete voor te laat aangifte doen krijgt is nihil. Wel kan de renteregeling een goede reden zijn om de aangifte op tijd te doen. Al zal een paar dagen vetraging voor de meeste particulieren ook in dat opzicht geen groot nadeel teweeg brengen.

Opvallend is dat de interesse voor aangifte doen met het alternatieve aangifteprogramma van Bokkz de afgelopen dagen overweldigend was door het technische falen van het programma van de Belastingdienst. Onze eerste indruk over Bokkz werd duizenden keren geraadpleegd. Bokkz zelf geeft via Twitter aan gisteren goede zaken gedaan te hebben. 

Meer over de belastingaangifte:

Nieuw & interessant

 • verzorghuis rolstoel
  26 jun.

  Eigen bijdrage bij opname in verpleeghuis

  Als je in een verpleeg- of verzorgingshuis wordt opgenomen, ga je een eigen bijdrage betalen. Welk bedrag ga jij voor je kiezen krijgen? En is er iets aan te doen om de eigen bijdrage te verminderen?
 • toeslagen-aanvragen
  Nieuws  |  29 mei.

  Toeslagontvangers moeten vaak geld terugbetalen

  Ontvang je een toeslag, zoals zorgtoeslag of huurtoeslag? Dan is de kans groot dat je die deels moet terugbetalen aan de Belastingdienst.
 • Artikel kinderalimentatie in box drie
  22 feb.

  Waarde kinderalimentatie in box 3

  In de aangifte over 2016 (en ook al in 2015) kun je de contante waarde van de kinderalimentatie die je moet betalen aftrekken. Wat is deze waarde en hoe bereken je deze? En welk voordeel levert het op?
 • Fiscale-wijzigingen-2018
  13 feb.

  Fiscale wijzigingen

  In 2018 zijn er weer een aantal belastingwetten veranderd. Hier heb je last van of je profiteert ervan, en soms kun je er een beetje op inspelen. Check of de belangrijkste wetswijzigingen goed of slecht nieuws zijn voor jou.