icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Belastingaangifte indienen kan tot en met 2 april

Nieuws|Op 31 maart 2014 heeft de Belastingdienst (via Twitter) laten weten dat aangiftes inkomstenbelasting 2013 die op 1 of 2 april worden ingediend ook nog gelden als 'op tijd' ingediend. Dit in verband met technische problemen bij de Belastingdienst.

Asha Stuivenwold , Expert Geld & Verzekering Gepubliceerd op:1 april 2014


Overigens hoef je ook zonder deze toezegging niet direct erg te wanhopen als de aangifte alsnog iets te laat de deur uitgaat. De kans dat je binnen een paar weken een boete voor te laat aangifte doen krijgt is nihil. Wel kan de renteregeling een goede reden zijn om de aangifte op tijd te doen. Al zal een paar dagen vetraging voor de meeste particulieren ook in dat opzicht geen groot nadeel teweeg brengen.

Opvallend is dat de interesse voor aangifte doen met het alternatieve aangifteprogramma van Bokkz de afgelopen dagen overweldigend was door het technische falen van het programma van de Belastingdienst. Onze eerste indruk over Bokkz werd duizenden keren geraadpleegd. Bokkz zelf geeft via Twitter aan gisteren goede zaken gedaan te hebben. 

Meer over de belastingaangifte:

Nieuw & interessant

 • Kosten kinderopvang
  Nieuws  |  20 apr.

  Compensatie eigen bijdrage kinderopvang rond

  De compensatieregeling voor de eigen bijdrage van niet-genoten kinderopvang tijdens de coronacrisis is rond. Ouders kunnen de vergoeding in juni of juli op hun rekening verwachten.
 • Kinderopvangtoeslag-1
  Nieuws  |  8 apr.

  Recht op compensatie voor kinderopvang

  Je hebt recht op compensatie als je tijdelijk geen gebruik kunt maken van kinderopvang door de maatregelen vanwege corona. We vertellen je er meer over.
 • belastingaangifte-berichtenboxapp-eersteindruk
  Eerste indruk  |  18 okt.

  MijnOverheid Berichtenbox app

  Met de nieuwe Berichtenbox app bekijk je berichten van de overheid direct op je smartphone zonder elke keer in te loggen met DigiD.
 • kinderopvang-toeslagen
  Nieuws  |  24 sep.

  Kinderopvangtoeslag stijgt in 2019 fors

  De kinderopvangtoeslag stijgt volgend jaar voor alle ouders. De vooruitgang is het grootst voor ouders met kinderen op de crèche.