icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Browserproblemen bij belastingaangifte

Nieuws | Veel mensen krijgen bij het inloggen op Mijn Belastingdienst de melding dat hun browser niet wordt ondersteund , terwijl zij werken met een browser die volgens de Belastingdienst juist wél geschikt is. Zoals Internet Explorer 9 of Internet Explorer 10. De Belastingdienst vertelt niet wat je dan moet doen; wij wel.
Asha Stuivenwold
Asha Stuivenwold

Expert Geld & Verzekering

Gepubliceerd op:  17 maart 2015


Wat kun je doen als je deze melding krijgt?

De Belastingdienst heeft aan ons laten weten dat je je geen zorgen hoeft te maken of de aangifte wel goed wordt verwerkt. "Zelfs met lagere (lees: oudere) versies van de browsers kan een correcte aangifte worden gedaan. Het enige waar de Belastingdienst dan niet voor instaat is de snelheid en de layout."

Toch zijn er mensen bij wie de aangifte daarna wél vastloopt. De Belastingdienst heeft dit op ons verzoek nader onderzocht en raadt nu aan om de instellingen 'terug te zetten' naar standaard.

Voor Internet Explorer werkt dat alsvolgt:

 • Open Internet Explorer
 • Ga naar menu 'extra'
 • Klik op 'instellingen voor comptabiliteitsmodus'
 • Vink de vakjes, indien deze aangevinkt zijn, uit
 • Probeer dan in te loggen in Mijn Belastingdienst."

Wij belden onze leden die eerder vastliepen om dit te proberen. Ze konden met deze tip inderdaad ongestoord aangifte doen. Ook kwam het voor dat 'de belastingdienst' moest worden verwijderd uit de 'lijst van websites die aan de compabiliteitsweergave zijn toegevoegd'. 

Alternatief

Als je vastloopt met de online belastingaangifte is er altijd een alternatief: aangifte doen met dit aangifteprogramma

De Consumentenbond geeft deze toelichting omdat verschillende leden geen oplossing kregen aangereikt via de Belastingtelefoon.

Meer nieuws over belastingen:

Nieuw & interessant

 • verzorghuis rolstoel
  26 jun.

  Eigen bijdrage bij opname in verpleeghuis

  Als je in een verpleeg- of verzorgingshuis wordt opgenomen, ga je een eigen bijdrage betalen. Welk bedrag ga jij voor je kiezen krijgen? En is er iets aan te doen om de eigen bijdrage te verminderen?
 • toeslagen-aanvragen
  Nieuws  |  29 mei.

  Toeslagontvangers moeten vaak geld terugbetalen

  Ontvang je een toeslag, zoals zorgtoeslag of huurtoeslag? Dan is de kans groot dat je die deels moet terugbetalen aan de Belastingdienst.
 • Artikel kinderalimentatie in box drie
  22 feb.

  Waarde kinderalimentatie in box 3

  In de aangifte over 2016 (en ook al in 2015) kun je de contante waarde van de kinderalimentatie die je moet betalen aftrekken. Wat is deze waarde en hoe bereken je deze? En welk voordeel levert het op?
 • Fiscale-wijzigingen-2018
  13 feb.

  Fiscale wijzigingen

  In 2018 zijn er weer een aantal belastingwetten veranderd. Hier heb je last van of je profiteert ervan, en soms kun je er een beetje op inspelen. Check of de belangrijkste wetswijzigingen goed of slecht nieuws zijn voor jou.