icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest
Welke type consument ben jij? |

Doe de test.

Consument poppetje 45x45

Executeur hoofdelijk aansprakelijk

Nieuws | Executeurs van testamenten worden vanaf 1 januari hoofdelijk aansprakelijk voor de verschuldigde erfbelasting. Staatssecretaris van Financiën Frans Weekers wil zo een einde maken aan de ontduiking van erfbelasting over zwart vermogen.
Asha Stuivenwold
Asha Stuivenwold

Expert Geld & Verzekering

Gepubliceerd op:  14 december 2011


De praktische gevolgen van dit besluit zijn volgens notaris Aniel Autar groot. Hij is voorzitter van de branchevereniging van Estate Planners in het Notariaat (EPN). 'Veel oudere kinderloze stellen en alleenstaanden hebben een bekende gevraagd executeur van hun nalatenschap te zijn. Wie wil met zijn hele vermogen aansprakelijk zijn, als de aangifte erfbelasting later niet blijkt te kloppen?'

Weekers bepaalde wel dat de executeur vrijuit gaat als hij kan aantonen dat een te lage aanslag erfbelasting niet aan hem te wijten is. Volgens Autar is hier sprake van een 'omgekeerde bewijslast'.

Bron: EPN

Nieuwste artikelen

Meer nieuws

Meer nieuws

Nieuw & interessant

 • Home tips voor alle toeslagen
  26 okt.

  Eindejaarstips 2017

  Specifieke tips voor oktober, november en december om op een vrij eenvoudige manier belasting te besparen of toeslagen veilig te stellen.
 • Artikel check je factuur
  Nieuws  |  21 sep.

  Zorgtoeslag 2018

  Op Prinsjesdag stelde het kabinet voor de zorgtoeslag te verhogen voor 2018. Wat betekent dit voor jou?
 • werkzorgberekenaar2
  Eerste indruk  |  19 jun.

  WerkZorgBerekenaar

  De WerkZorgBerekenaar berekent eenvoudig de financiële gevolgen van een verandering in jouw werk-zorgverdeling. Wat gebeurt er bijvoorbeeld als je een dag minder gaat werken en voor de kinderen zorgt? Deze tool berekent het voor je.
 • verzorghuis rolstoel
  21 feb.

  Eigen bijdrage bij opname in verpleeghuis

  Wie in een verpleeg- of verzorgingshuis wordt opgenomen, gaat een eigen bijdrage betalen. Welk bedrag ga jij voor je kiezen krijgen? En is er iets aan te doen om de eigen bijdrage te verminderen?